Španija i Švicarska zabilježile ubjedljive pobjede
Foto: epa.eu

Kvalifikacije za EURO, 4. kolo

Španija i Švicarska zabilježile ubjedljive pobjede

Fudbalska reprezentacija Španije stigla je do svoje treće pobjede u kvalifikacija za Evropsko prvenstvu, a u okviru 4. kola grupe C Španija je sa 3:0 savladala selekciju Bjelorusije.

U 18. minuti Španci su stigli u vodstvo prvijencem Isca u dresu seniorske reprezentacije Crvene Furije, a za fantastičan pogodak asistirao mu je Koke. Već u narednoj minuti Španija je vodila sa 2:0, a Busquets je pogodio nakon asistencije Juanfrana.

Samo deset minuta igre u drugom poluvremu bio je dovoljnu Juanfranu da upiše svoju drugu asistenciju na meču, asistirao je Pedru za konačnih 3:0. 

Švicarska selekcija, koju sa klupe prevodi Ilidžac i nekadašnji trener Lazija Vladimir Petković, uz mnogo muke je pred domaćim navijačima savladala reprezentaciju Litvanije rezultatom 2:0.

Švicarci su se mučili dosta dugo, a nakon što je Arlauskis u 66. minuti pogodio sopstvenu mrežu sve je krenulo lakše sa domaću selekciju. Dvije minute kasnije već je bilo 2:0, a Schar je pogodio nakon asistencije Behramija.

Deset minuta prije kraja za 3:0 pogodio je Shaqiri, a  fudbaler Bayerna je sjajnu partiju krunisao golom u 90. minuti za konačnih 4:0.

Kvalifikacije za EURO, 4. kolo:
Španija – Bjelorusija 3:0 (Isco 18., Bisquets 19., Pedro 55.)
Švicarska – Litvanija 4:0 (Arlauskis AG 66., Schar 68., Shaqiri 80., 90.)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.