Španija izgubila velikog talenta: Odabrao je Argentinu

Luka Romero donio odluku

Španija izgubila velikog talenta: Odabrao je Argentinu

E. Škorić

Mladi nogometaš Luka Romero ovog mjeseca napuit će 16 godina, a u međuvremenu je odlučio da će igrati za reprezentaciju Argentine.

Španski nogometni savez posjetio je talentovanog nogometaša kojeg je želio u svojim redovima, no Romero je istakao da se osjeća kao Argentinac i spreman je u budućnosti braniti boje Argentine.

Romero je igrač Mallorce. Rođen je u Meksiku, 18. novembra će napuniti 16 godina, a nedavno je ušao u povijest kao najmlađi igrač koji je debitovao na utakmici La Lige.

Španci su htjeli izbjeći još jednom grešku kao u slučaju Lionela Messija, kojeg nisu na vrijeme uvjerili da izabere Španiju umjesto Argentine, ali Luka je odlučan da u budućnosti igra za Argentinu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On se zahvalio Španskom nogometnom savezu na interesu i potvrdio da neće mijenjati reprezentaciju. Već je igrao za mladu selekciju Argentine, a ubrzo bi mogao debitovati i za seniorski tim.

Top Komentari

Dino69
Momku svaka cast 2004 godiste igrao u La ligi ali jeste vi realni da bi mogao debitovat za seniorski tim Argentine a ne igra ni u Mallorci redovno
4 0
Famoza
Mogo bi sto ne bi, za jedno 3 godine
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi