Španija 2010. i 2020. godine: Nebo i zemlja...

Kako je to nekad bilo...

Španija 2010. i 2020. godine: Nebo i zemlja...

Edmir Škorić

Postoji velika razlika u reprezentaciji Španije iz 2010. i 2020. godine.

Razumljivo, prošlo je 10 godina i naravno da će biti razlike, no da li biste u to vrijeme pomislili da će jednog dana prvih 11 Španije biti sastavljeno većinom od igrača koji ne igraju u Barceloni i Real Madridu?

Tako su u trenutnom timu Španije starteri, barem na posljednjem meču u Kijevu protiv Ukrajine, bili Sergio Ramos iz Real Madrida i Ansu Fati iz Barcelone.

Na timskoj fotografiji prije 10 godina čak 10 od 11 igrača dolazilo je iz Real Madrida, odnosno Barcelone.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Osjetno je da ni Real Madrid, ni Barcelona više nisu superiorni kao ranije, pa je vjerovatno i to razlog što je danas jako mali broj igrača iz dva najveća španska kluba koji nastupaju za nacionalni tim.


Top Komentari

realno_govoreci
Razlog je mozda i broj stranaca koji nastupaju u Barci i Realu?! Pogledajte prve postave jednih i drugih i sve vam je jasno. Kakav je ovo samo glup članak ccc.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi