Španija prekinula nevjerovatnu seriju Italije
Foto: EPA

Prvi poraz Azzurra u kvalifikacijama nakon 11 godina

Španija prekinula nevjerovatnu seriju Italije

Reprezentacija Španije je, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, razbila Italiju sa ubjedljivih 3:0. Međutim, osim što je nanijela težak poraz velikim rivalima, Španija je prekinula i sjajnu seriju Azzurra.

Crvena furija je dominirala na ovoj utakmici, prvi gol je, iz slobodnog udarca, postigao Isco u 14. minuti. Isti igrač je povisio prednost Španije u 40. minuti, dok je Morata postavio konačnih 3:0 u 77. minuti.

Ovaj poraz je za Italiju značio i kraj serije duge čak 11 godina. Naime, Azzurri su prije više od jedne decenije zadnji put izgubili u jednoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko ili Evropsko prvenstvo.

Posljednji poraz u kvalifikacionoj utakmici Italija je pretrpila 6. septembra 2006. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tada je Francuska, u gostima, savladala Italiju rezultatom 3:1. Nakon tog 6. septembra Italija je bila neporažena u 56 kvalifikacionih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi