Španija razbila Francusku
Pau Gasol je uništio Francusku

Eurobasket 2009

Španija razbila Francusku

M. Maksimović

Reprezentacija je lakše od čekivanog izborila plasman u polufinale Eurobasketa.Ekipa trenera Scariola je odigrala najbolju utakmicu kada je to bilo najpotrebnije. Španije nije pobjedila Francusku, Španija je razbila Francusku 86:66 predvođena ''pravim'' Pau Gasolom koji je postigao 28 poena ali i dodao 9 skokova.

Sa druge strane Toni Parker je nestao na terenu, ubacio je tek 6 poena, uz šut iz igre 1/8.
U samoj utakmici, Španija je nakon deset minuta imala deset razlike, već na odmoru je to bilo velikih 15 i već tada je bilo jasno da se Francuska ne može vratiti u utakmicu. U posljednju četvrtinu se ušlo vodstvom  Španije 73:52, pa su mnogi očekivali još teži poraz Francuske. Na kraju je Fernandez zaključio priču, tricom za 86:66. Selekcija Francuske tako će razigravati od 5.do 8.mjesta, dok Španija čega boljeg iz duela Turska - Grčka.


Španija - Francuska 86:66
(25:15,22:17,26:20,14:13)
Katowice.Spodek Arena:Gledalaca 6000
Sudije:Ilija Belšević (Srb), Zoran Šutulović (Mne), Sreten Radović (CRO)
Španija:P.Gasol 28,Fernandez 16,Rubio 8,Navarro 11,Claver,
Reyes 8,Cabezas,López, Llull, M.Gasol 6,Mumbru 6,Garbajosa 3.
Selektor:Sergio Scariolo
Francuska: Diot 3,Batum 7, Jeanneau 3, Koffi, Mahinmi,
Parker 6,Bokolo 2,Pietrus 3,De Colo 7,Diaw 9,
Turiaf 12, Traore 8. Selektor:Vincent Collet

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.