Španija razbila Poljsku i osigurala prvo mjesto, Italija bolja od Belgije

"Furija" je večeras pokazala svoju pravu snagu

Španija razbila Poljsku i osigurala prvo mjesto, Italija bolja od Belgije

S. Pašalić

Reprezentacija Španije je savladala u 3. kolu grupe A Evropskog prvenstva za nogometaše do 21 godine Poljsku sa 5:0.

Tako su Španci uspjeli osvojiti prvo mjesto i osigurati svoje mjesto u polufinalu ovog takmičenja, dok je Poljska na kraju ostala bez polufinala iako je imala 6 bodova nakon prve dvije utakmice.

Španija je tokom cijele utakmice bila bolja ekipa, a podatak da su igrači ove reprezentacije uputili 31 šut, od čega je 11 bilo u okvir dovoljno govori.

Do vodstva je "Furija" stigla u 17. minuti kada je Pablo Fornals pogodio za 1:0. U 35. minuti je bilo 2:0 nakon što je Dani Ceballos lijepo uposlio Mikela Oyarzabala koji je savladao golmana Poljske.

Samo četiri minute kasnije bilo je 3:0 nakon što je Fabian Ruz sa nekih 22-23 metra postigao sjajan gol.

U nastavku su Španci postigli još dva gola a prvi je bio prava majstorija igrača Real Madrida Danija Ceballosa koji je u 71. minuti sjajno izveo slobodan udarac i pogodio za 4:0.

Konačni rezultat je postavio Borja Mayoral u 90. minuti.

Italija je u drugom meču savladala Belgiju sa 3:1 i tako došla na drugo mjesto u grupi.

Iako su napadali veći dio prvog poluvremena, Italijani su tek u 44. minuti stigli do vodstva kada je Nicolo Barella pogodio za 1:0.

U 53. minuti Patrick Cutrone je sjajnim udarcem glavom pogodio za 2:0. Belgijanci su u 79. minuti uspjeli smanjiti na 2:1 nakon što je Yari Verschaeren postigao majstorski gol.

Ipak, sve dileme oko pobjednika je riješio Federico Chiesa u 89. minuti kada je sjajno zakucao loptu u mrežu golmana Belgije.

Na tabeli Španija, Italija i Poljska imaju po 6 bodova, ali su Španci završili na prvom mjestu, a Italijani na drugom zbog međusobnog omjera.

Top Komentari

Baggio89
Zbog bolje gol razlike a ne međusobnog omjera idiote. Ako se ne varam Italija je pobijedila Španiju sa 3:1.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije