Moderni fudbaleri su ponekad baš "razmaženi", to je potvrđeno nakon utakmice Španija - Švedska

Meč protiv Švedske završen bez golova

Moderni fudbaleri su ponekad baš "razmaženi", to je potvrđeno nakon utakmice Španija - Švedska

Admin Čaušević

Španija je bila dominatniji i daleko superiorniji rival od Švedske u prvom kolu Evropskog prvenstva, ali na kraju nije uspjela upisati trijumf. Završeno je 0:0. 

Osim u Šveđanima, Španci su imali i velikog protivnika u terenu na stadionu La Cartuja u Sevilli. Zeleni travnjak je kroz nekoliko sati postao žut.

Poslije utakmice Luis Enrique se javno požalio, da bi se za desetak minuta na terenu pojavilo nekoliko osoba zadruženih za održavanje terena.

Oni su odmah počeli pripremiti teren za subotu kada Španci igraju vrlo bitan susret protiv Poljaka, za neke španske medije već i odlučujući.

Teren je od vitalnog značaja za fudbal kojeg žele da prezentuje Crvene furija. Zato su se igrači žalili poslije meča, a isto je uradio i selektor Enrique.

Te vijesti su brzo stigle do FS Španije, pa je odmah angažovano nekoliko osoba da u narednim danima poprave stanje na terenu.

Neki u Sevilli ove kritike nisu prihvatili na najbolji način jer smatraju da su učinili sve da La Cartuja bude spremna za Euro i to u rekordnom vremenu pošto je "upala" kao zamjenski stadion za San Mames u Bilbau.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Osobe zadužene za teren su radile do 1 iza ponoći te će nastaviti intenzivno raditi i u narednim danima da reprezentativcima Španije omoguće nisku i brzu travu.

Možda je i ova scena sa stadiona u Sevilli najbolji pokazatelj o potpuno neravnopravnim uslovima u kojim se fudbal igrao prije dva ili tri desetljeća kada se fudbaleri nisu žalili na mnoge stvari, dok moderni fudbaleri uživaju u mnogim pogodnostima.

Top Komentari

MethodMan
Jedu ****a
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi