Španjolke i Norvežanke bez problema do prvih bodova

Počelo Evropsko prvenstvo rukometašica

Španjolke i Norvežanke bez problema do prvih bodova

Do očekivanih pobjeda na startu Evropskog prvenstva stigle su rukometašice Španije i Norveške. Španija je u okviru grupe A savladala Poljsku 29:22, dok je Norveška slavila protiv Rumunije ubjedljivo 27:19

Poljakinje su parirale Španjolkama dobrim dijelom prvog poluvremena, čak su i u par navrata imale minimalnu prednost, ali u završnici prvog dijela Wojtas gubi dvije lopte, Zalewska jednu i 44 sekunde prije poluvremena Španija je vodila 16:12. Za Poljakinje povratka više nije bilo.

Kada je Nerea Pena postigla gol za vodstvo 25:20, devet minuta prije kraja, pitanje pobjednika je bilo odlučeno. Carmen Martin je utakmicu zaključila sa devet golova, Marta Mangue i Nerea Pena su postigle po pet. Silvia Navarro je skinula 13 lopti od 35 za 37 posto odbrana. Kod Poljske vrijedi izdvojiti Karolinu Kudlacz sa šest golova i Alinu Wojtas sa pet.

U Debrecenu je sve bilo gotovo već nakon 17-18 minuta igre. Norvežanke su povele 8-2, 10-3, do poluvremena je to već bilo velikih 16-7. Nastavak utakmice nije ponudio ništa novo. Prednost Norveške je vrlo brzo bila dvocifrena, Rumunija se našla u zaostatku od 13 golova razlike (23:10). Naravno da su Norvežanke malo usporile, pa su Rumunke uspjela spustiti zaostatak na konačnih -8.

Norvežanke su se ravnomjerno rasporedile  što se tiče liste strijelaca. Oftedal je bila najbolja sa pet golova dok su četiri igračice po četiri puta upisale u strijelce. Grimsbo je imala 12 odbrana. Usamljena je drugoj strani bila Cristina Neagu sa sedam golova.

Grupa A:
Španija - Poljska 29:22

Grupa B:
Norveška - Rumunija 27:19
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.