Španski Superkup se prvi put u historiji igra izvan Španije

Zanimljiva odluka Saveza

Španski Superkup se prvi put u historiji igra izvan Španije

Teme:

Fudbalski savez Španije zvanično je donio odluku da se utakmica Superkupa prvi put u historiji odigra izvan granica ove zemlje.

Ove godine će se u Superkupu sastati Barcelona i Sevilla, a utakmica će biti odigrana 12. augusta u Maroku, na stadionu Tangier kapaciteta 45.000 sjedećih mjesta.

Osim toga, španski Superkup se do sada igrao po sistemu dvije utakmice, a od ove godine će se igrati samo jedan meč i to na neutralnom terenu, što je slučaj u većini najjačih evropskih liga.

Rekordan broj Superkupova osvojila je Barcelona, čak 12, dok je Sevilla samo jednom podigla ovaj trofej i to 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi