Špansko-francuski slučaj "Jozo Šimunović"
Foto: EPA

Hernandez voli Španiju, a izabrao Francusku

Špansko-francuski slučaj "Jozo Šimunović"

Midhat Šljivak

Jozo Šimunović nedavno je odbio nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iako je promijenio sportsko državljanstvo fudbaler Celtica je odlučio da ne dolazi na pripreme reprezentacije BiH i da se pokuša ponovo nametnuti selekciji Hrvatske.

Napravio je 23-godišnji fudbaler grešku jer neće moći da se vrati u Hrvatsku zbog promjene državljanstva, a za razliku od Šimunovića, postoje fudbaleri koji su poslužili glavom prije nego što su donosili nagle odluke.

Štoper madridskog Atletica Lucas Hernandez debitovao je za selekciju Francuske u prijateljskom duelu protiv Kolumbije.

Ovaj 22-godišnji defanzivac na kraju se ipak odlučio igrati za Trikolore. Prihvatio je poziv selektora Didiera Deschampsa, iako je nekoliko dana prije debija tvrdio da jedva čeka zaigrati za Španiju.

"Osjećam se kao Španac. Ova zemlja mi je dala sve i ako me selektor pozove, naravno da ću doći", poručio je Hernandez.

Međutim, kako poziv iz Španije nije stigao, odluka je bila laka. Hernandez je odabrao Francusku za čije je omladinske selekcije ranije nastupao.

"Moj izbor je konačan, to je Francuska. Ponosan sam što nosim ovaj dres i do smrti ću ga braniti", rekao je Hernandez, te je dodao:

"Imam 22 godine od kojih 18 živim u Španiji. Istina je da mi je Španija dala sve, to ne mogu poreći. Čak bolje govorim španski nego francuski, ali to je logično jer sam se školovao u Madridu", rekao je Hernandez.

Konkurencija u selekciji Francuske je izuzetna, baš kao i u Španiji i pitanje je da li će Hernandez ići na Svjetsko prvenstvo ovog ljeta. Za sada je u planovima, ali ima još dosta do kranje odluke Didiera Deschampsa.

Top Komentari

Keno
Kako vam samo ne dosadi taj tip vise jbt
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti