Sparta Prag boljim izvođenjem penala osvojila Kup Češke

Plzen bez trofeja

Sparta Prag boljim izvođenjem penala osvojila Kup Češke

Fudbaleri Sparte iz Praga osvajači su Kupa Češke Republike za ovu sezonu. Sparta je boljim izvođenjem penala u finalu Kupa porazila Viktoriju Plzen ukupnim rezultatom 9:8. 

Plzen je u vodstvo došao u 74. minutu kada je mrežu Sparte pogodio Reznik. Na 1:1 izjednačio je Husbauer iz penala u petom minutu sudijske nadoknade.

Konačnog pobjednika odlučili su penali. Prvi izvođač za tim Plzena bio je Prochazka koji nije bio precizan. Spartu je u vodstvo doveo Vacha, a na 2:2 izjednačio je Horava.

U drugoj seriji kod Sparte je neprecizan bio Svejdik. Wagner je u trećoj seriji pogodio za Plzen za 3:2, dok je na 3:3 izjednačio Husbauer.

Sigurni u četvrtoj seriji bili su Horvath kod Plzena, odnosno Bednar kod Sparte, kao i Kolar i Lafata u petoj seriji.

Za 6:5 pogodio je Limbersky, a za 6:6 Holek. I sedma serija donijela je pogotke na obje strane, strijelac za Plzen bio je Reznik, a za Spartu Krejci.

Hubnik je u osmoj seriji bio neprecizan kod Plzena, baš kao i Merecek kod Sparte. Pogodak za 8:7 za Plzen je postigao Hejda, a Prikryl je izjednačio na 8:8.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Odluka o pobjedniku pala je u desetoj seriji, Petrzela je promašio kod Plzena, a pobjedu Sparti donio je Kaderabek.

Plzen i Sparta ove su sezone dominirali i u Gambrinus ligi. Sparta je teoretski osigurala novi naslov, dok će Plzen sezonu završiti na drugom mjestu, koje je također već teoretski osigurano iako su do kraja još dva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.