Spasio ga Čakir: Šehić imao pune ruke posla

Sačuvao svoju mrežu

Spasio ga Čakir: Šehić imao pune ruke posla

A. Čaušević

Erzurumspor je u 29. kolu turske Superlige pobijedio Goztepe s 0:1 i tako zadržao šanse da ostane u društvu najboljih.

Jedan od najzaslužnijih za osvajanje punog plijena na nezgodnom gostovanju bio je i Ibrahim Šehić koji je po peti put ove sezone uspio sačuvati svoju mrežu.

Bh. reprezentativni golman je imao pune ruke posla na Bornova stadionu. Ostvario je nekoliko odličnih intervencija, a u drugom poluvremenu vrhovima prstiju je skrenuo loptu koja je pogodila stativu.

U nastavku igre spasio ga je sudija Cuneyt Čakır. Nakon jednog ubačaja iz kornera, Šehiću je ispala lopta jer ga Wallace faulirao prilikom skoka.

Domaći su se počeli radovati izjednačenju, ali Čakirova prisebnost i ispravna odluka da je nad našim golmanom bio faul su prekinuli to slavlje.

Inače, pobjedu Erzurumsporu golom u 25. minuti donio je Antalyali.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi