"Spasitelj" Utrechta uvjeren u prolaz: Zrinjski nam je dao gol iz jedine šanse

Ni temperatura nije odgovarala Holanđanima

"Spasitelj" Utrechta uvjeren u prolaz: Zrinjski nam je dao gol iz jedine šanse

HŠK Zrinjski je danas gostovao u Holandiji u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Evrope i odigrao 1:1 protiv favorizovanog Utrechta.

Tako su Plemići stigli do odličnog rezultata pred revanš u Mostaru.

Zrinjski je poveo u 34. minuti preko Govedarice, ali nije uspio izdržati napade Utrechta u drugom dijelu susreta, pa je Kerk u 61. minuti postavio konačnih 1:1.

Strijelac jedinog gola za Utrecht, Gyrano Kerk je bez obzira na remi apsolutno uvjeren da će njegova ekipa eliminisati Zrinjski i proći u treće pretkolo Lige Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Da, potpuno sam siguran. Ono na čemu to baziram je ova utakmica. Oni su postigli jedan gol iz jedne prilike. Mislim da smo mi stvorili barem deset šansi i da smo svakako dvije morali pretvoriti u gol. Moglo je bolje", istakao je Kerk, pa poručio je da visoka temperatura u Utrechtu sigurno imala uticaj na igru i rezultat:

"Vidjeli ste da smo, kao tim, imali problema sa vremenskim uslovima. Naravno, to ne bio smio biti izgovor, ali stvarno se je bilo tako. Nadmećete se s deset čvrstih igrača i znate da će biti teško igrati fudbal. Pokušali smo. Jednom smo pogriješili i odmah su postigli gol".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirko
Šansa Kadusica kod 0-1 u prvom pol. njihov golman brani,početkom drugog šut Čirjaka par centimetara pored stative ,nakon kornera šut glavom Rustemovuca iznad gola.šteta povreda Tičinovića i Jakovljevica jer nas je to malo poremetilo ,bile su planirane izmjene u sredini koje bi nas osvježile.Imali su oni 3/4 mrtve šanse ali Boze moj mi smo lani protiv Maribora od 4 bili bolji u 3 poluvremena ,primili kući gol u 90+ a u Mariboru slučajan gol koji je u stvari bio centaršut.Ali oni su prošli i samo se to pamti a možda se sada nama vrati
0 13
AjdinVL
Ja ne znam na kojoj utakmici je bio ovaj što je ovo izjavio. Čuj iz jedne šanse dali go, a u drugom poluvremenu bile tri prilike za 0:2. Nisam navijač Zrinjskog, navijam za Sarajevo, ali bih volio da prođu treće pretkolo. Ako ćemo ispadati nek ispadamo u trećem.
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi