Spektakl u Džedi: Atletico Madrid nevjerovatnim preokretom pobijedio Barcelonu

Plasirali se u finale Superkupa

Spektakl u Džedi: Atletico Madrid nevjerovatnim preokretom pobijedio Barcelonu

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida večeras su pobijedili Barcelonu sa 3:2 u spektakularnom meču polufinala španskog Superkupa.

Atletico je izborio plasman u finale gdje će igrati protiv gradskog rivala Real Madrida. Večeras smo u Džedi gledali fantastičnu utakmicu, a svih pet golova vidjeli smo u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu Barca je bila bolja i imala nekoliko dobrih šansi, ali je ostalo 0:0. I onda nakon 17 sekundi u drugom poluvremenu Atletico je poveo sa 1:0, a gol je postigao Koke.

Međutim, Barcelona je ekspresno odgovorila i izjednačila već u 51. minuti sjajnim golom Messija. Argentinac je nekoliko minuta kasnije dao i drugi gol, ali je on poništen nakon VAR-a jer je Messi igrao rukom.

No, Barcelona je u 62. minuti uspjela da povede sa 2:1. Oblak je odbranio udarac Suareza, a na odbijenu loptu natrčao je Griezmann koji pogađa za preokret Katalonaca.

Desetak minuta kasnije Barcelona je preko Piquea povela sa 3:1, no i ovaj gol je poništen zbog ofsajda. Iako su svi očekivali da će Barca prviesti meč kraju Atletico je u finišu došao do nevjerovatnog preokreta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madridski klub poravnao je na 2:2 kada je Morata pogodio iz penala kojeg je izborio Vieto. Mreža Neta tresla se u 86. minuti, a ovaj put strijelac je bio Correa koji je pogodio za 3:2 i donio nevjerovatan preokret svom timu.

Barcelona je do kraja meča pokušala doći do produžetaka, ali se rezultat nije mijenjao i Atletico se plasirao u finale gdje će igrati protiv Reala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Početak ove godine nagovještava definitivni kraj Barcelonine čudesne generacije ! Protiv Reala se vidjelo koliko su podređeni , a sada protiv Atletica su dotakli dno ! Kada Messi ode , vratnice se u eru prije Ronaldinho , Xavia , Inieste i Messija ! U prosjek i borbu za ulazak u ligu prvaka ! Naša generacija neće doživjeti Barcu kakvu smo gledali ! Real je pametnije poslovao i radio zadnjih godina , sto ce se pokazati narednih godina !
18 7
BosnianBeastLEO
Ne mogu oni dati golova koliko var moze ponistiti. Onda ono igranje rukom???? Ruka u prirodnom polozaju. Jel to moguce da je svirano????
4 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi