Spektakl u Torinu: Cuadrado čarobnim golom srušio Inter!
Foto: EPA

Juventus pobijedio Inter

Spektakl u Torinu: Cuadrado čarobnim golom srušio Inter!

M. Šljivak

Juventus je u velikom derbiju 23. kola italijanske Serie A dočekao Inter iz Milana, a na kraju je Stara dama slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Fantastičan meč viđen je u ovom derbiju. Oba tima su imala veliki broj prilika, ali na kraju je viđen samo jedan gol.
Juve je bolje ušao u meč. Paulo Dybala je imao dvije fantastične šanse, ali su ga zaustavili Samir Handanovič, a zatim i prečka.
Uzvratio je i Inter. Igrali su hrabro Nerazurri i propustili su potom dvije sjajne šanse, a najbliži golu bio je Joao Mario čiji šut odlazi pored gola.
Finiš prvog poluvremena donosi još nekoliko šansi na obje strane. Prvo je Mario Mandžukić u sjajnoj šansi, potom je uzvratio i Mauro Icardi, a zatim Miralem Pjanić pogađa prečku iz slobodnog udarca.

Nastavak akcije nakon udarca Pjanića donio je i gol. Prekrasno je pogodio Juan Cuadrado za prednost Bianconera od 1:0.
Nastavak meča je donio nešto slabiju igru. Pokušaja je bilo na obje strane, ali je meč bio dosta slabiji. Najbolju šansu je za Juve imao Miralem Pjanić, ali je loše šutirao iz sjajne pozicije.
Pokušavao je Inter stići barem do jednog boda. Međutim, to im nije pošlo za rukom i Juventus je večeras došao do nove pobjede.
Stara dama je sada šest bodova ispred drugoplasiranog Napolija, dok je Inter peti. Miralem Pjanić je večeras odigrao kompletan meč, a odigrao je dosta dobro.
Seria A, 23. kolo:
Juventus - Inter 1:0 (Cuadrado 45')

Potražite više informacija na temu Serie A:



Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi