Spektakularan doček u četiri ujutro za fudbalere Benfice

Nakon plasmana u finale Europa lige

Spektakularan doček u četiri ujutro za fudbalere Benfice

Nekoliko hiljada navijača Benfice priredilo je sjajan doček svojim ljubimcima nakon što su se fudbaleri lisabonskog luba plasirali u finale Europa lige. 

Benfica je nakon pobjede u prvom meču na Da Luzu od 2:1 uspjela da sačuva svoju mrežu na revanšu u Torinu, te tako osigurala finale koje će se odigrati na istom stadionu. Ipak, u finalu će portugalskom gigantu protivnik biti Sevilla. 

Pristalice lisabonskih "orlova" nisu spavale cijelu noć, a u ranim jutarnjim časovima priredili su doček za svoje ljubimce koji će drugu godinu uzastopno igrati u finalu Europa lige.

Benfica će put Torina ponovo 14. maja kada je na programu finale takmičenja u kojem su poraženi prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.