Spektakularan meč na Pecari: Šest golova u remiju NK Široki Brijeg i FK Željezničar

Sjajna utakmica završila bez pobjednika

Spektakularan meč na Pecari: Šest golova u remiju NK Široki Brijeg i FK Željezničar

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Spektakularan meč odigrali su na Pecari u šestom kolu Premijer lige BiH Široki i Željezničar, a na kraju pobjednika nije bilo (3:3). 

Fantastičnno prvo poluvrijeme na Pecari donijelo je čak četiri gola, a domaći tim je poveo sa 1:0 već nakon dvije minute igre. Ivan Enin je završio lijepu akciju za prednost svog tima.

Ipak, radost domaćih je trajala samo četriri minute. U šestoj minuti Sulejman Krpić koristi sjajnu asistenciju Ramovića i pogađa za 1:1.

U ostatku prvog poluvremena još dva gola, oba u mreži Plavih. Nakon nekoliko dobrih pokušaja Široki u 23. minuti stiže do novog gola. Stevanović je srušio Bagarića, sudija je uz proteste gostiju pokazao na bijelu tačku, a Toni Jović pogađa za 2:1.

Treći gol u mreži gostiju iz Sarajeva viđen je u 32. minuti. Prekrasnu kontru završio je Josip Kvesić za 3:1.

Uspio je Željo do kraja prvog dijela još jednom ozbiljno zaprijetiti. Krpić međutim nije uspio zabiti sa pet metara i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 3:1.

Nešto sporije su domaći ušli u nastavak. Amar Osim je napravio nekoliko izmijena, a aktivnija igra Plavih im je pomogla da dođu do gola u 62. minuti. Rezervista Mladen Veselinović lijepo pogađa udarcem sa 20-ak metara za 3:2 nakon asistencije Zeca. 

Bolja igra gostima se isplatila u 74. minuti. Ermin Zec je iskoristio lošu reakciju odbrane Širokog i pogodio je za 3:3, a golu je prethodila nakon čarobnog dodavanja Zeca sjajna šansa za Krpića kojem je Zlomislić skinuo zicer. Domaći su tražili ofsajd no sudija je pokazao na centar. 

Do kraja utakmice nekoliko dobrih pokušaja sa obje strane. Međutim, mreže se više nisu tresle i ostalo je 3:3.

Premijer liga BiH, 6. kolo:

Široki Brijeg - Željezničar 3:3 (Enin 2', Jović 23'p, Kvesić 32' / Krpić 6', Veselinović 62', E.ZEc 74')

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Marić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin

FK Željezničar: Erić, Stevanović, Krpić, Ramović, Stanić, Alispahić, Zajmović, Sadiković, Bojo, Osmanković, Sipović

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Kada igrate protiv nk zeljescara naviknite se da nema ofsajda protiv njih...
21 0
Ende
Po novim pravilima gdje se zavrsi prekrsaj svira se,a faul je zavrsen u 16m,tako da je penal. A isto tako, od kada se uveo "offside" kao pravilo, do dana danasnjeg .. ono je duboki offside Zeca.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi