Spektakularan oproštaj Forlana, Suarez stao na gol

Okončao igračku karijeru

Spektakularan oproštaj Forlana, Suarez stao na gol

E. Škorić

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi oprostio se u pratnji svoje porodice, prijatelja, svojih saigrača...

Unatoč jutarnjoj kiši, nebo je ponovno postalo svijetloplavo kako bi se oprostilo od jedinog urugvajskog igrača koji je izabran za najboljeg na Svjetskom prventvu - Diega Forlana.

A da bi duh Južne Afrike bio prisutan, vuvuzele su se opet čule i one su publici podijeljene na ulazu na stadion. Odigrana je utakmica sastavljena iz dvije ekipe, uglavnom urugvajskih nogometaša i onih koji su obilježili Forlanovu karijeru.

Diego je posljednji napustio teren uz velike ovacije s tribina, a Forlan je na utakmici postigao i gol.

Svoj šou je imao i Luis Suarez, koji je u jednom trenutku čak i branio i to poprilično dobro...

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Utakmica je završila rezultatom 6:6, a nastupali su i igrači poput Javiera Zanettija, Juana Romana Riquelmea, Juana Sebastiana Verona... Podsjećamo, Forlan je već započeo trenersku karijeru kao trener Penarola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti