Spektakularna utakmica u Dortmundu, Lyon rutinski s Benficom

Liga prvaka, 4. kolo:

Spektakularna utakmica u Dortmundu, Lyon rutinski s Benficom

Fudbaleri Borussije Dortmund porazili su Inter s 3:2 u meču odigranom u sklopu 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Milioneri su prije dvije nedjelje izgubili od Intera na Meazzi i nije im nedostajalo motiva u večerašnjem susretu, a do zlata vrijedne pobjede došli su nakon preokreta režiranog u drugom poluvremenu.

Po njemački tim stvari nisu krenule najbolje. Već u petoj minuti gosti su došli do gola preko Martineza, a u završnici prvog poluvremena Vecino je na asistenciju Candreve udvostručio vodstvo na 2:0.

Činilo se da će Inter slaviti u Njemačkoj i samim tim napraviti krucijalnu razliku u odnosu na Borussiju, no u nastavku Conteov tim je propustio tri boda i vjerovatno prolazak u osminu finala. Milioneri koji su bili na koljenima prebacili su tri brzine više i pokazali svu svoju snagu. Prvo je u 52. minuti Hakimi smanjio na 3:1, a nedugo nakon toga za Brandt je donio izjednačenje Borussiji.

U 77. minuti sjajni Hakimi je izrastao u heroja domaćih novim golom koji je, ispostavit će se, bio dovoljan za zlata vrijednu pobjedu nad Interom. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do pobjede je došao i Lyon koji je kao domaćin savladao Benficu. Već na startu je bilo jasno da će Portugalci teško doći do bod(ova), budući da je odmah u četvrtoj minuti Lyonu vodstvo donio Andersen, a u 33. minuti već je bilo 2:0 zahvaljujući Depayju.       

Pri vodstvu od 2:0 se i otišlo na odmor, a na nova uzbuđenja čekalo se sve do samog finiša. Najprije je Seferović u 76. minuti smanjio prednost domaćih, no sve dileme oko pobjednika u nadoknadi je riješio Traore postigavši gol za konačnih 3:1.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
povlačim ono što sam rekao, inter je gori od barse ?
5 0
Baggio89
Jedino što vrijedi u Italiji je Juventus.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi