Spisak Španije je dokaz da nikoga ne treba otpisati

Ostao je bez poziva na vrhuncu karijere, ali...

Spisak Španije je dokaz da nikoga ne treba otpisati

Selektor reprezentacije Španije Julen Lopetegui objavio je danas spisak fudbalera za predstojeće utakmice protiv Izraela i Francuske.

Španci će protiv Izraela igrati 24. marta na domaćem terenu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dok će četiri dana kasnije gostovati kod Francuske u prijateljskom meču. 

Zanimljivo, poziv je konačno dobio vezni fudbaler Real Sociedada Asier Illaramendi  kojem je ovo prvi put da se nađe na spisku nekog od selektora Španije. Njegovo ime na spisku je još zanimljivije kada se uzme u obzir da je Illaramendi do prije dvije godine bio član Real Madrida te je bio na vrhuncu karijere, ali ni u to vrijeme nije dobio poziv za reprezentaciju. Ipak, tu sreću da dobiju poziv nisu imali vezista Manchester Uniteda Juan Mata i vezista Chelseaja Cesc Fabregas, Za razliku od njih, u reprezentaciju se vratio Pedro koji igra sjajno ove sezone u dresu Chelseaja.

Kompletan spisak Španije:

Golmani: David de Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Sergio Rico (Sevilla)

Defanzivci: Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Javi Martinez (Bayern Munich), Nacho Monreal (Arsenal), Nacho (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)

Vezni fudbaleri: Thiago Alcantara (Bayern Munich), Sergio Busquets (Barcelona), Ander Herrera (Manchester United), Asier Illarramendi (Real Sociedad), Andres Iniesta (Barcelona), Isco (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), David Silva (Manchester City)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napadači: Iago Aspas (Celta Vigo), Diego Costa (Chelsea), Gerard Deulofeu (AC Milan), Alvaro Morata (Real Madrid), Pedro (Chelsea), Vitolo (Sevilla).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi