Helikopteri nadlijeću Split, napadnuta policija, gore kontenjeri
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Totalni haos nakon derbija

Helikopteri nadlijeću Split, napadnuta policija, gore kontenjeri

O. Lekić

Totalni haos je nastao nakon polufinalne utakmice Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama u kojoj su gosti iz Zagreba slavili rezultatom 1:0 golom Kulenovića i tako izborili finale protiv Rijeke.

Po završetku meča, navijači Hajduka su utrčali na teren i krenuli prema navijačima Dinama, ali policija je pravoremeno reagovala, utrčala na teren i spriječila veći sukob.

Nakon što je policija utrčala na teren navijači Hajduka su krenuli u obračuna sa policijom, a letjele su i stolice sa poljudskog stadiona.

Poslije toga svjedočimo novim nevjerovatnim scenama. Navijači Hajduka čupaju stolice i bacaju ih prema terenu, vjerovatno ima i pogođenih policijskih službenika. Ubrzo nakon toga navijači Hajduka su i napustili tribinu.

Haosu u Splitu tu nije bio kraj jer je ludnica nastavljena i van stadiona.

Oglasi

Prema informacijama hrvatskih medija u Splitu su gore kontenjeri, a helikopter nadlijeće grad, a kako prenosi Index.hr navijači Dinama su oko 22:30 bili još na stadionu Poljud.

Upravo je i Index.hr objavio snimke trenutnih dešavanja na ulciama Splita koje možete pogledati OVDJE.

Također "Slobodna Dalmacija" navodi da je bilo još sukoba van stadiona, a ltejele su baklje, boce, kamenje.

Policija večeras u Splitu ima pune ruke posla i nažalost najveći hrvatski derbi je prerastao u totalni haos.

Ovome dodajmo da je Dinamo u samo četiri dana dva puta savladao Hajduk na Poljudu i oba puta rezultatom 1:0. Prvo u prvenstvu, a večeras i u Kupu Hrvatske.

Tako Hajduk ostaje bez borbe za novi trofej u Kupu, a i u prvenstvu imaju već dobar zaostatak za Rijekom i Dinamom.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi