U nesreći smrtno stradao mladi hrvatski nogometaš, policija traži svjedoke
RNK Split je odmah otkazao svoj prvenstveni meč koji je trebao biti odigran za vikend

Tužnu vijest potvrdili iz RNK Split

U nesreći smrtno stradao mladi hrvatski nogometaš, policija traži svjedoke

Samir Mlaćo

Tužna vijest stiže iz komšiluka. Naime, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila kod Splita smrtno je stradao mlađi muškarac.

Kasnije je utvrđeno da se radi od 20-godišnjem Šimunu Šoliću, inače nogometašu RNK Split.

Nesreća se desila u mjesto Stobreč kod Splita, a Šolić je od povreda preminuo u splitskoj bolnici.

Tužnu vijest potvrdio je i njegov klub. Tugu nisu mogli opisati.

"Naš dragi Šimun, momak nasmijana i vedra lica, izgubio je bitku sa životom u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila. Za RNK Split igrao je četiri godine, a nedavno se ponovno produžio Splitovoj svlačionici gdje su ga svi obožavali upravo zbog njegovog vedrog duha i topline koju je imao u sebi Šimune naš, prerano si nas napustio, trebao si igrati još utakmica, ali život je htio drugačije.

Zauvijek u našim srcima. Tvoj RNK Split", objavili su iz RNK Split.

Oglasi

Naš dragi Šimun, momak nasmijana i vedra lica, izgubio je bitku sa životom u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila....

Posted by RNK Split on Friday, March 15, 2024

Šolić je bio i omladinac Hajduka, te Solina i Dugopolja.

Nesreća se desila oko 22:15 sati, a motocikl je sletio pored ceste. U nesreći su povrede zadobili vozač i putnik na motociklu, a niije poznato da li je Šolić bio vozač ili je bio putnik.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iz Policijske uprave Split pozvali su građane da pomognu u rješavanju ovog slučaja, odnosno svjedoke nesreće.

Treba istaći da je RNK Split odmah otkazao svoj prvenstveni meč koji je trebao igrati za vikend. Radilo se o duelu sa NK Neretva, a susret će biti odigran 26.03.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi