Sporting do trijumfa golovima u prvom i posljednjem minutu

Portuguiese liga

Sporting do trijumfa golovima u prvom i posljednjem minutu

Sporting iz Lisabona došao je do nove pobjede u Portuguiese ligi, ovog puta nad timom Gil Vicentea rezultatom 2:0. 

Dva najvažnija detalja utakmice dogodila se u prvom i u posljednjem minutu. Slimani je savladao gostujućeg golmana Facchinija za 1:0 već u prvom napadu, da bi konačan rezultat utakmice u posljednjem minutu postavio Heldon.

Sporting je sa utakmicom više prišao na četiri boda vodećoj Benfici koja svoj meč igra sutra.

Olhanense je kao gost trijumfovao protiv Rio Avea, a konačan rezultat meča glasio je 2:1. Strijelci u trijumfu bili su Souza i Dionisi, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Velikonja.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Iako je gostujući Guimares imao prednost već od dvanaestog minuta koju je donio Crivellaro, Belenenses je do kraja uspio preokrenuti i slaviti trijumf rezultatom 3:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Deyverson i dva puta Fredy.

Nacional je rutinski došao do trijumfa nad Maritimom rezultatom 2:0. Strijelci u pobjedi bili su Reginaldo i Djaniny.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.