Sporting doveo 18-godišnjeg "Mini Messija" iz Dundeeja

Otkupna klauzula nevjerovatnih 60 miliona eura

Sporting doveo 18-godišnjeg "Mini Messija" iz Dundeeja

Lisabonski Sporting doveo je škotskog tinejdžera Ryana Gaulda iz Dundee Uniteda.

Ovom fudbaleru u Škotskoj su dali nadimak "Mini Messi" jer se od njega očekuju velike stvari za nekoliko godina. Tome u prilog ide činjenica da je Sporting sa Gauldom potpisao šestogodišnji ugovor, uz ugovorenu otkupnu klauzulu koja iznosi čak 60 miliona eura! Sporting je ovog tinejdžera platio 4,5 miliona eura škotskom klubu.

"Ryanu želimo sve najbolje u nastavku karijere. On će za nekoliko godina biti prava zvijezda i jedan od najboljih igrača na svijetu. Očekujemo da ovaj fudbaler u budućnosti bude predvodnik škotske reprezentacije", poručio je predsjednik Dundee Uniteda.

Ovog momka tražili su mnogi klubovi iz Engleske, Italije i Španije ali je najkonkretniji bio Sporting koji ga je na kraju i doveo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.