Sporting doveo pojačanje, otkupna klauzula 60 miliona eura!

Sporting doveo pojačanje, otkupna klauzula 60 miliona eura!

Sporting iz Lisabona je rano jutros kompletirao i ozvaničio dovođenje Bryana Ruiza iz Fulhama.

Ovaj 29-godišnji napadač iz Kostarike je sa lisabonskim klubom potpisao trogodišnji ugovor, a obeštećenje koje je Sporting platio Fulhamu iznosi nešto manje od tri miliona eura.

Interesantno, u Ruizov ugovor je ugrađena otkupna klauzula od čak 60 miliona eura, što zvuči prilično nevjerovatno kada se uzme u obzir koliko je plaćen.

Bryan Ruiz je karijeru počeo u Alajuelenseu, odakle je 2006. godine prešao u Gent. Nakon tri godine u Belgiji, Kostarikanac je preselio u Twente za 8 miliona eura, odakle je naknadno otišao u PSV. Posljednju sezonu je nastupao u Fulhamu, za koji je odigrao 32 prvenstvene utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.