Sportingu pripao lisabonski derbi

Primeira, 26. kolo

Sportingu pripao lisabonski derbi

Edmir Škorić

Lisabonski derbi odigran je večeras u sklopu 26. kola portugalske Primeire na Joe Alvalade stadionu, a pripao je nogometašima Sportinga, koju su s 1:0 savladali Benficu.

Mogla je Benfica, koja je nedavno ispala iz Lige prvaka, pobjedom doći na bod lideru Portu. Ipak, Sportingovi nogometaši, koji su izborili nastup u polufinalu Evropske lige, nisu im to dozvolili.

Izabranici Sa Pinta slavili su minimalnu pobjedu zahvaljujući pogotku Rickyja van Wolfswinkela. Holanđanin je u 18. minuti pogodio s bijele tačke. Kod Benfice je, vrijedno je to spomenuti, Luisao isključen u 91. minuti.

Sporting je zamijenio mjesto na tabeli sa Maritimom i sada ima 50 bodova, osam manje od Brage, devet od Benfice, 12 od Porta...

Primeira liga, 26. kolo:

Sporting - Benfica 1:0 (Van Wolfswinkel 18 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.