Sportski direktor Athletic Bilbaa brani Kodru
EPA

Trenutno nije u prvom planu

Sportski direktor Athletic Bilbaa brani Kodru

Sportski direktor Athletic Bilbaa Rafael Alkorta stao je u odbranu bh. napadača Kenana Kodre.

U baskijski klub Kodro je došao u januaru 2019. godine za skoro milion eura, ali uslijed velike konkurencije u timu dosad se nije pretjerano naigrao na San Mamesu i za mnoge je promašaj.

Ipak, tako ne smatra sportski direktor Athletic Bilbaa koji je za Kodrin profesionalizam imao samo riječi hvale.

"Ne možemo reći da je Kodro promašaj, jer kada smo ga dovodili znali smo tačno kakva je njegova uloga, šta nam može donijeti, a na kraju je upravo to i radio. Na treneru je da li će on igrati on ili neko drugi", kazao je Alkorta, pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ono što moram istaknuti, jeste da je Kenan veliki profesionalac. Igrao je u raznim evropskim klubovima, zna koja je njegova uloga i naporno trenira. Ne žali se ni na šta. Zna šta nam može ponuditi i na to se oslanja."

Kodro je od dolaska u Athletic Bilbao odigrao 24 utakmice i zabio tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi