Sportski direktor Budućnosti: Poštujemo Sarajevo, ali se ne plašimo

Zvezdan Milošević tvorac sjajnog tima

Sportski direktor Budućnosti: Poštujemo Sarajevo, ali se ne plašimo

A. Beganović

U trećem kolu kvalifikacija Evropa lige bosanskohercegovački prvak Sarajevo u Zenici će odmjeriti snage sa crnogorskim prvakom, podgoričkom Budućnosti.

Ekipa iz Podgorice uspjela je u Kazahstanu savladati Astanu i tako zakazati meč sa Sarajevom.

Pobjeda protiv Astane i plasman u 3. kolo kvalifikacija Evropa lige je jedan od najvećih uspjeha crnogorskog klupskog fudbala, a tvorac sjajne ekipe Budućnosti je rođeni Sarajlija Zvezdan Milošević.

Sportski direktor Budućnosti nakon velikog trijumfa protiv Astane poručio je da njegov tim poštuje Sarajevo ali da se ne plaše.

"Poštujemo Sarajevo ali se ne plašimo. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da odigramo dobar meč i da tako dođemo do povoljnog rezultata", za cg-fudbal.com je istakao Milošević koji se osvrnuo i na pobjedu nad Astanom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Jučerašnji uspjeh je uspjeh svih iskrenih prijatelja i navijača kluba koji su uz nas cijelo vrijeme i hvala im na tome od sveg srca. Ali, ako ćemo da pričamo o herojima jučerašnjeg podviga onda su tu igrači i stručni stab. Kapa dole do poda zauvijek. Ja sam jednostavno srećan i ponosan na sve njih! Što se tiče samog uspjeha osnova je relacija na liniji svih koji djeluju u klubu i sto smo svi vjerovali bez zadrške da možemo da napravimo povoljan rezultat i u takvoj atmosferi smo se pripremali, putovali i živjeli za ovaj dan", rekao je Milošević, a na pitanje novinara da li je ovo Budućnost kakvu je najavljivao kada je došao u klub, odgovorio je:

"Nije još uvijek to "ta" Budućnost koju sam najavljivao i koju ja želim, a za to postoji više opravdanih razloga jer kako god zvučalo prepotentno i samouvjereno mi želimo i možemo više od ovoga pod uslovom da primjenimo neke stvari u radu, pristupu i djelovanju. Budućnost je veliki klub i institucija u svakom smislu i te mogućnosti treba iskoristiti i usmjeriti na pravi put a za to treba malo vremena, tolerancije i razumijevanja".

Promo

Top Komentari

selver79
i mi smo ljudi nismo životinje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi