Sportski direktor Milana predložio Realu razmjenu igrača

Milan će dati Donnarummu, ali žele zvijezdu Reala

Sportski direktor Milana predložio Realu razmjenu igrača

Italijanski i evropski mediji ovih dana svakodnevno pišu o narednoj destinaciji mladog golmana Milana Gianluigija Donnarumme.

Donnarumma će sigurno biti jedna od top transfer priča ovog ljeta, ali za sada još uvijek nije poznato gdje bi on mogao nastaviti karijeru.

Sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli rekao je za Corriere dello Sport da je klub ponudio veoma dobru ponudu Donnarummi za produženje ugovora, ali da su uzrujani jer je on nije prihvatio.

"Htjeli smo da ga napravimo simbolom Milana i on je imao sve što je potrebno da to i bude. On je trebao dobiti kapitensku traku i zarađivao bi nevjerovatan novac za svoje godine. Na ljudskom nivou, veoma smo uzrujani, posebno jer nije bilo šansi da pregovaramo. Nije istina da smo u četvrtak imali tenzije sa Raiolom. Obje strane su razmotrile situaciju i nakon toga smo svi otišli svojim putem. Uzrujani smo, to je normalno, baš kao što su i naši navijači. I mogu reći, uz dužno poštovanje prema Gigiju i Raioli, da svako ima pravo uraditi šta god hoće i šta misli da je najbolje", rekao je Mirabelli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, on se odlučio našaliti pred kraj razgovora odgovarajući na pitanje novinara o interesu Real Madrida za Donnarummu.

"Ako Cristiano Ronaldo želi napustiti Real Madrid, a oni žele Donnrummu, onda smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Florentinom Perezom. U ovom momentu se neće ništa dogoditi jer imamo naređenje uprave da ga ne prodajemo. On je veoma važan i nećemo ga prodati. Barem ne za sada", rekao je Mirabelli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi