SportSport sa dva akreditovana novinara na SP-u u Brazilu

Jedini bh. mediji

SportSport sa dva akreditovana novinara na SP-u u Brazilu

Od prvog dana osnivanja portala SportSport.ba naš mediji je bio uz sve nacionalne selekcije, u gotovo svim sportovima, ali je nekako sa posebnom pažnjom praćena svaka aktivnost i utakmica fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je u proteklim kvalifikacijama po prvi puta u svojoj historiji izborila plasman na jedno veliko takmičenje, i to na Svjetsko prvenstvo koje se ovoga ljeta igra u Brazilu.

Uvijek kroz vlastita nastojanja i sposobnosti uspijevali smo pratiti i truditi se da objektivno izvještavamo sa svih susreta našeg najboljeg fudbalskog tima, pa s punim pravom možemo reći da smo jedina medijska kuća iz Bosne i Hercegovine koja će u Brazilu imati dva akreditovana novinara.

"Plasman na Mundijal je najveći uspjeh bh. fudbala i kao takav zaslužuje veliku pažnju. Zmajevi su ponos nacije, a mi ćemo se kao i uvijek do sada, potruditi da svim Bosancima i Hercegovcima prenesemo dio atmosfere iz našeg tabora. Jedini smo bh. medij koji je reprezentaciju pratio na tri kontinenta i na tu činjenicu smo ponosni", kaže direktor portala SportSport.ba, Emir Haračić.

"Mundijal je veliki projekat na kojem radimo od trenutka kada smo se plasirali i učinit ćemo sve opravdamo ogromna očekivanja naših čitaoca. Bitno je naglasiti da smo osim fudbalske reprezentacije pratili i ostale naše nacionalne selekcije, te da smo bili na Eurobasketu i Olimpijadi, na šta smo posebno ponosni. Zmajeve nećemo pratiti samo u Brazilu, odnosno od prvog dana priprema kreće i naš posao, tako da ćemo biti i u Sjedinjenim Američkim Državama", dodao je Haračić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Od 7. decembra 2013. godine FIFA je putem Media Channela otvorila proces akreditovanja za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Do 26. decembra 2013. trajao je rok za prijavu redakcija N/FS BiH za distribuciju korisničkih brojeva i "elektronskih ključeva", dok je rok za pojedinačno apliciranje za akreditovanje bio 31. januar 2014. godine.

Pored naše medijske kuće kontrolne kjučeve za prijavu za akreditovanje dobili su i Dnevni Avaz (1), Sport-Avaz (1), Oslobođenje (1), Žurnal (1), Klix.ba (1), Fokus.ba (1), BrzeVijesti.ba (1), Anadolija (2), dok su akreditacije za fotografe odobrene za Freelance (1) i Slobodnu Bosnu (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.