SportSport.ba izabrao idealni tim 14. kola

SportSport.ba izabrao idealni tim 14. kola

Kompletirano je 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba izabrao je idealni tim pomenutog kola.

Kenan Pirić (Sloboda) - Reprezentativac naše zemlje ponovo je bio na visini zadatka. Sloboda je u Vitezu podijelila bodove sa domaćom ekipom, a Pirić je besprijekorno obavio svoj posao.

Dino Ćorić (Široki Brijeg) - U derbiju kola Široki Brijeg je s minimalnih 1:0 savladao Željezničar i stigao je do velika tri boda u borbi za Ligu za prvaka. Uz Wagnera najbolji igrač Širokobriježana u ovoj sezoni, Dino Ćorić, i protiv Željezničara je bio na visini zadatka, te se zasluženo našao u našem timu kola.

Toni Pezo (Metalleghe) - Do veoma važne pobjede u borbi za goli premijerligaški život stigao je Metalleghe koji je u Travniku bio bolji od Mladosti. Slavila je ekipa iz Jajca 2:0, a sjajan posao u odbrani je odradio Toni Pezo koji je pored toga uspio postići pogodak.

Boris Pandža (Široki Brijeg) - Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac vodio je rovovsku bitku za ofanzivnom linijom Željezničara. Iz svakog duela Pandža je izlazio kao pobjednik i ovo mu je možda i najbolja partija u sezoni.

Danijel Stojanović (Zrinjski) - Plemići su u Sarajevu na proste faktore rastavili Olimpic. Slavili su 5:0, a dobru partiju pružio je lijevi bočni Danijel Stojanović koji je u odbrani svoj poisao odradio vrhunski kao i u napadu za šta je nagrađen pogotkom.

Sulejman Smajić (Metalleghe) - Iskusni Smajić pružio je sjajnu partiju u pobjedi Metalleghea protiv Mladosti. Zadavao je velike probleme odbrani ekipe iz Kaknja za koju je bio nezaustavljiv, a dobru igru krunisao je pogotkom.

Dušan Martinović (Radnik) - Iskusni vezni fudbaler Radnika iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije. U pobjedi Radnika nad Krupom je briljirao. Držao je sredinu terena, diktirao tempo igre svoje ekipe, a uspio je postići pogodak.

Nemanja Bilbija (Zrinjski) - Ofanzivni veznjak Zrinjskog ponovo je pružio fenomenalnu partiju što i nije čudno pošto igra sezonu iz snova. Upisao je asistenciju i pogodak i zassluženo je našao mjesto u timu kola.

Nermin Crnkić (Sarajevo) - Sjajnu partiju pružili su izabranici Mehmeda Janjoša u duelu sa Čelikom. Slavili su rezultatom 4:0, a Crnkić je bio najbolji igrač susreta. Pravio je velike probleme odbrani zeničke ekipe, a postigao je dva pogotka.

Wagner (Široki Brijeg) - Iskusni ofanzivac Širokog je kao vino. Što je stariji to pruža bolje partije. U derbiju kola Široki je savladao Željezničar, a pogodak vrijedan tri boda za Širokobriježane je postigao upravo Wagner.

Jasmin Mešanović (Zrinjski) - U samom vrhu napada društvo Wagneru u ovom kolu pravit će Mešanović. Ofanzivni fudbaler Zrinjskog igra sve bolje, a dobru partiju protiv Olimpica krunisao je sjajnim pogotkom.

Trener kola: Denis Ćorić (Široki Brijeg)

Igrač kola: Nermin Crnkić (Sarajevo)

10 bodova Nermin Crnkić (Sarajevo)

8 bodova Wagner (Široki Brijeg)

6. bodova Nemanja Bilbija (Zrinjski)

4 boda Toni Pezo (Metalleghe)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

2 boda Boris Pandža (Široki Brijeg)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti