SportSport.ba izabrao idealni tim 15. kola

SportSport.ba izabrao idealni tim 15. kola

Adnan Beganović

Kompletirano je 15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba vam donosi idealni tim istog.

Mladen Lučić (Radnik) - Ekipa iz Bijeljine na gostovanju u Kaknju je osvojila bod (0:0). Domaći su bili nešto konkretniji, ali Radnik je na golu imao raspoloženog Lučića koji je najzaslužniji za osvojeni bod.

Josip Ćorluka (Široki Brijeg) - U velikom hercegovačkom derbiju Zrinjski i Široki Brijeg su odigrali bez golova. Utakmica nije mogla zadovoljiti ukuse ljubitelja fudbala, a zadovoljniji remijem mogu biti gosti iz Širokog Brijega  u čijem dresu je dobru partiju, pogotovo u defanzivi pružio Ćorluka.

Bojan Marković (Čelik) - Iskusni 31-godišnji defanzivac Čelika u pobjedi svoje ekipe nad Olimpicom bio je na visini zadatka. Marković je komandovao odbranom Čelika koja je uspjela sačuvati svoju mrežu, te se zasluženo našao u timu kola.

Emir Hodžurda (Vitez) - Vitežani su stigli do velike pobjede na gostovanju kod Metalleghea. Slavili su 1:0, a dobro su odigrali pogotovo u defanzivnom dijelu gdje se isticao Hodžurda.

Siniša Stevanović (Željezničar) - Željezničar na Grbavici nije uspio savladati Slobodu. Plavi su bili bolji tokom cijele utakmice, no jedna neopreznost u finišu ih je koštala tri boda. Lendrić je postigao pogodak za Želju, no najbolji je u plavom dresu bio Siniša Stevanović koji je po lijevom boku pravio mnogo problema odbrani Slobode, a u defanzivi je bio korektan.

Armin Kapetan (Vitez) - Veznjak Viteza igra sve bolje. U pobjedi Viteza nad Metallegheom je bio najbolji pojedinac, a dobru igru krunisao je poogotkom, koji je kasnije će se ispostaviti donio Vitežanima tri boda.

Fenan Salčinović (Čelik) - Zeničani su konačno obradovali svoje navijače. Na Bilinom polju su savladali Olimpic 3:0, a dobru partiju kojom je pokazao da još nije za penzije, pružio je Salčinović. Držao je sredinu terena, diktirao tempo igre i iako nije postigao pogodak bio je najbolji pojedinac meča.

Marko Mihojević (Sarajevo) - Do velike pobjede stiglo je Sarajevo na gostovanju u Banjoj Luci. Izabranici Mehmeda Janjoša s minimalnih 1:0 su savladali Krupu, a dobru partiju u bordo dresu pružio je univerzalac, Marko Mihojević.

Dino Beširević (Radnik) - U dosta tvrdoj utakmici Mladost i Radnik su u Kaknju podijelili bodove (0:0). Glavna bitka vodila se na sredini terena gdje se najbolje snalažio Beširević, pogotovo u defanzivnom dijelu.

Sulejman Krpić (Sloboda) - Robusni napadač Slobode nastavio je tresti protivničke mreže. Krpić igra u životnoj formi što je potvrdio i na Grbavici postigavši pogodak koji je Slobodi donio bod.

Jasmin Smriko (Čelik) - Čelik je protiv Olimpica pružio najbolju partiju sezone. Zeničani su diktirali tempo igre, stvarali su prilike, a jednu je iskoristio napadač Jasmin Smriko.

Trener kola: Vlado Jagodić (Sloboda)

Igrač kola: Sulejman Krpić (Sloboda)

10 bodova Sulejman Krpić (Sloboda)

8 bodova Fenan Salčinović (Čelik)

6 bodova Marko Mihojević (Sarajevo)

4 boda Armin Kapetan (Vitez)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

2 boda Mladen Lučić (Radnik)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi