SportSport.ba izabrao idealni tim 6. kola Premijer lige

Husić igrač, Marinović trener kola

SportSport.ba izabrao idealni tim 6. kola Premijer lige

Proteklog vikenda i u ponedjeljak odigrano je svih šest utakmica 6. kola Premijer lige BiH.

Ovo kolo donijelo je tri domaća poraza sarajevskih klubova, što se ne dešava svaki dan. Željezničar je poražen od Zrinjskog (0:1), Olimpic od Mladosti (2:3), a Sarajevo od Metalleghea (1:2). Sloboda je sa 2:0 slavila protiv Čelika, Široki je također bio siguran protiv Krupe (3:1), dok je Radnik kao gost demolirao Vitez (4:1).

Redakcija najčitanijeg sportskog portala birala je najboljih 11 u ovom kolu. 

Dalibor Kozić (Zrinjski) - Golman Zrinjskog sačuvao je mrežu na tradicionalno teškom gostovanju na Grbavici, gdje je njegov tim slavio sa 1:0. U toku utakmice Kozić je imao nekoliko vrlo dobrih intervencija koje su mu donijele mjesto u SportSport.ba timu kola.

Marin Galić (Mladost DK) - Fudbaler Mladosti je u pobjedi svog tima nad Olimpicom upisao asistenciju i bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici. Mladost je nakon šest kola jedini tim u ligi bez poraza.

Dragoslav Stakić (Metalleghe) - Stoper kluba iz Jajca jedan je od junaka pobjede na Koševu protiv Sarajeva. Metalleghe je slavio sa 2:1, a prvi gol na utakmici djelo je upravo Stakića, koji se lijepo snašao i glavom matirao Pavlovića.

Slavko Bralić (Široki Brijeg) - Ovaj 23-godišnjak je bio strijelac u pobjedi Širokog protiv Krupe (3:1), a sa svojim saigračima iz defanzive je dobro držao odbranu.

Aleksandar Subić (Sloboda) - Još jedan defanzivac koji se u ovom kolu upisao u strijelce. Sjajni lijevi bek tuzlanske Slobode je postigao prvi gol u pobjedi Slobode nad Čelikom, a to mu je bio prvijenac u dresu novog kluba.

Demir Peco (Radnik) - Do jučer mlada nada Veleža, a danas standardni fudbaler Radnika Demir Peco postigao je lijep gol u visokoj pobjedi svog kluba. Pored pogotka, Peco je odigrao sjajnu utakmicu.

Sulejman Smajić (Metalleghe) - Iako nije ni pogađao ni asistirao, Smajić je bio najbolji pojedinac u timu Metalleghea. Bivši fudbaler Željezničara, Zrinjskog i Olimpica je držao sredinu terena i sve akcije su počinjale od njega.

Tomislav Tomić (Zrinjski) - Identičan slučaj je i sa sjajnim veznjakom Zrinjskog, koji nije postigao gol niti asistirao, ali je bio ponajbolji igrač svoje ekipe koja je slavila na Grbavici. Tomić se nalazi u odličnoj formi, a nagrada za to je i poziv Mehmeda Baždarevića u reprezentaciju BiH.

Nemanja Bilbija (Zrinjski) - Tomićev saigrač je pogotkom odlučio derbi na Grbavici i donio svom klubu velika tri boda.

Ivan Baraban (Široki Brijeg) - Napadač Širokog Brijega Ivan Baraban igra u sjajnoj formi i u susretu sa Krupom je ponovo bio strijelac. Baraban je ove sezone najbolji fudbaler kluba sa Pecare i zasluženo se nalazi među jedanaest najboljih za ovo kolo.

Anel Husić (Mladost DK) - Napadač Mladosti iz Doboja kod Kaknja je u gostujućem trijumfu nad Olimpicom postigao gol i upisao asistenciju. Kada se tome doda da je njegov klub došao do pobjede, to je sasvim dovoljno da Husić dobije nagradu za najboljeg igrača 6. kola.

Igrač kola: Anel Husić (Mladost DK)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Vinko Marinović (Zrinjski)

SportSport.ba igrač lige, 6. kolo:

Ime i Prezime Klub bodovi
Anel Husić Mladost 10
Damir Peco Radnik 8
Tomislav Tomić Zrinjski 6
Slavko Bralić Široki Brijeg 4
Sulejman Smajić Metalleghe 2

SportSport.ba igrač lige, ukupni poredak:

Ime i Prezime Klub Bodovi
Tomislav Tomić Zrinjski 16
Haris Mehmedagić Sloboda  10
Haris Duljević Sarajevo 10
Jasmin Mešanović Zrinjski  10
Siniša Dujaković Metalleghe 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi