U podcastu portala SportSport.ba gostovali Bulend Biščević i Edin Dudo

Razgovor o derbiju, Savezu, suđenju, o fudbalu nekad i sad…

U podcastu portala SportSport.ba gostovali Bulend Biščević i Edin Dudo

SportSport.ba

SportSport.ba predstavlja vam pilot podcasta “Moja garaža - moja pravila!”

Kao uvod u novi projekat portala SportSport.ba - podcast “Moja garaža - moja pravila!” danas na YouTube platformi možete pogledati razgovor sa nekadašnjim fudbalerima Željezničara i Sarajeva, Bulendom Bišćevićem i Edinom Dudom.

Biščević i Dudo prvi su gosti u serijalu koji će vam svakih 15-tak dana, donositi razgovore sa najzanimjivijim bh. sportistima današnjice, ali i prošlosti. Fokusiraćemo se na fudbal, najviše Premijer ligu BiH, ali i reprezentaciju i praviti izlete u druge sportove tražeći teme o kojima se do danas nije dovoljno razgovaralo.

Povod za razgovor sa Biščevićem i Dudom je sarajevski derbi koji se igra u srijedu, ali naši gosti nisu se libili pričati i o drugim temama. Govorilo se o problemima i bućnosti reprezentacije, svemu onome što valja i ne valja u Fudbalskom savezu BiH, Dudo je nakon toliko godina objasnio zbog čega je iz Sarajeva prešao u Željezničar, a Biščević govorio o novim razgovorima Amara Osima i Senada Misimovića.

I dalje emotivan kada se o tome priča, Dudo je pričao kako je jedan igrač iznenada zauzeo njegovo mjesto u ekipi:

"...Nemalo prije toga, deset minuta prije, dolazi momak... Nije bio u karantinu nikako, dolazi samo na stadion, torba, nije imao čak ni trenerku, već privatne stvari. Mi se zezamo u svlačionici 'zaplatit će nekom glava'. Nažalost, zaplatila je moja. Kada mi je saopštio vijest da se neću skidati nikako to je za mene u tom momentu bio kraj svijeta", pričao je Dudo o trenutku koji je, kako sam kaže, za njega najteži u životu.

Biščević je posebno žustar bio kada se govorilo o reprezentaciji i Fudbalskom savezu, te stanju u kojem se danas nalazi naš fudbal općenito.

"Da li je državi u interesu da ima Borac, Sarajevo, Zrinjski, Želju...", kazao je Biščević. "Zar to nisu interesi? Ovim našim funkcionerima nije u interesu ni reprezentacija. O čemu onda da pričamo. Krovna kuća, tj. Nogometni Savez je doveo do toga da mi imamo odron. Ja da sam na mjestu Džeke i Pjanića ne bih se više nikada pojavio u životu".

Video podcast “Moja garaža - moja pravila!” u potpunosti je realizovan u produkciji i kapacitetima portala SportSport.ba, a sniman u našoj garaži uz minimalan broj realizatora kako bi se smanjio rizik u vremenu pandemije koronavirusa. Zahvalnost na korisnim savjetima i krpljenju nedostataka dugujemo našim prijateljima iz Klicker Production.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otvoreni smo za vaše sugestije i prijedloge, kao i neizostavne kritike, pa ne zaboravite ostaviti komentar ispod članka na portalu SportSport.ba ili ispod videa na YouTube. Pišite nam koje teme biste voljeli vidjeti obrađene i koje sagovornike trebamo dovesti u garažu, šta vam se ne dopada i gdje bismo trebali podići nivo. 

Podcast gledajte u okviru našeg portala ili na našem YouTube kanalu i ne zaboravite se pretplatiti.

Top Komentari

SeoRusilac
Napokon neko osvježenje na ovom portalu. Sretno sa novim projektom
7 0
19211921
Super stvar, samo stavite audio snimke na spotify spreaker ili slicne, da se moze slusati i bez videa
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi