SportSport.ba tim 5. kola Premijer lige BiH

Pavić trener kola

SportSport.ba tim 5. kola Premijer lige BiH

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je peto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odigrano je šest susreta petog kola Premijer lige BiH, a najveće iznenađenje priredio je Vitez, koji je u gostima kod Željezničara slavio s 2:0, pa smo za trenera kola izabrali Borisa Pavića.

Mladen Lučić (Radnik): Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, Radnik iz Bijeljine, tek u 5. kolu stigao je do prve pobjede u sezoni. Izabranici Slavka Petrovića u Travniku su savladali Metalleghe, a iako je skrivio jedanaesterac iz kojeg je ekipa iz Jajca stigla do poravnanja Lučić je bio najbolji igrač utakmice. U par navrata je sjajnim intervencijama fudbalere domaće ekipe dovodio do ludila i zasluženo je pronašao svoje mjesto u timu kola.

Marin Galić (Mladost): Mladi 21-godišnji fudbaler Mladosti jedno je od osvježenja bosanskohercegovačkog fudbala. Iako kod Ibre Rahimića igra na "neprirodnoj" poziciji pruža dobre partije i u duelu sa Sarajevom tako je bilo. Galić je sjajno odradio sve odbrambene zadatke, prijetio je i u napadu po desnoj strani i zaslužio se naći u idealnom timu 5. kola.

Aladin Isaković (Mladost): Još jedan igrač Mladosti uvršten je u SportSport.ba idealni tim kola. Iskusni Isaković koji može igrati na više pozicija u duelu sa Sarajevom igrao je na mjestu stopera i fenomenalno je odradio svoj posao. Zaustavio je Mersudina Ahmetovića koji je u dosadašnjem dijelu sezone jedan od najboljih igrača Sarajeva.

Emir Hodžurda (Vitez): Do senzacionalne pobjede stigao je Vitez na Grbavici. Slavila je ekipa iz Viteza 2:0, a sjajnu partiju pružio je Hodžurda. Gotovo sve vazdušne duele sa napadačima Željezničara je dobio, bio je pravovremen u intervencijama i može se reći da se na jedan način osvetio struci Željezničara koja je smatrala da nema mjesta u redovima višestrukog bh. prvaka.

Aleksandar Vukotić (Krupa): Krupa je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone. Izabranici Slobodana Starčevića pružaju sjajne partije, a u 5. kolu su nadigrali Olimpic. Odbrana Krupe je funkcionisala perfektno, a mladi 21-godišnji srbijanski defanzivac svoj posao je odradio na sjajan način, te se po drugi put u pet kola našao u idealnom timu.

Boban Đerić (Vitez): Fenomenalnu partiju odigrao je Đerić na Grbavici. Ispoštovao je sve taktičke zamisli svog šefa, kako u odbrani tako i u napadu. U odbrani je pokrivao desnu stranu, a u napadu je pravio velike probleme odbrani Željezničara. Svakako igrač na kojeg treba obratiti pažnju u nastavku sezone.

Tomislav Tomić (Zrinjski): Nekadašnji veznjak Željezničara trenutno je najbolji igrač Premijer lige. Tomić iz kola u kolo pruža sve bolje partije. Motor je mostarske ekipe, u odbrambenim zafacima je fenomenalan, a u sredini i prema naprijed njegov doprinos je ogroman. Tako je bilo i u duelu sa Slobodom, a svoju sjajnu partiju krunisao je pogotkom.

Nemanja Bilbija (Zrinjski): Ofanzivni veznjak Plemića u duelu sa Slobodom je još jednom pokazao svoju klasu. Stvarao je velike probleme odbrani tuzlanske ekipe, a kod drugog gola nesebično je asistirao Stojanoviću iako je i sam mogao pokušati postići pogodak. Sve u svemu dobra igra Bilbije dovoljna za mjesto u timu kola.

Luka Menalo (Široki Brijeg): Izabranici Branka Karačića stigli su tek u 5. kolu do prve prvenstvene pobjede. Na Bilinom polju su bili bolji od domaćeg Čelika, a iako utakmica nije bila pretjerano kvalitetna nekoliko igrača gostujućeg tima je pokazalo klasu. Jedan od njih je i Menalo, koji je postigao i pogodak za pobjedu Širokog.

Zoran Kokot (Vitez): Iskusno nadapač Viteza koji je svojevremeno nastupao za Željezničar upravo je na na Grbavici pružio najbolju partiju u sezoni. Kokot je tokom svih 90 minuta prijetio svom nekadašnjem timu, a nakon jedne velike greške Boccaccinija postigao je pogodak kojim je zapečetio sudbinu Željezničara.

Elvir Koljić (Krupa): Krupa igra dobro, a za i više nego zadovoljavajući bodovni saldo novajlije u društvu najboljih najzaslužniji je napadač Elvir Koljić. Postigao je sedam pogodaka, prvi je topnik Premijer lige, a u deulu sa Vukovima je bio dvostruki strijelac i najzaslužniji je za novu pobjedu Krupe.

Igrač kola: Tomislav Tomić (Zrinjski)
Trener kola: Boris Pavić (Vitez)

SportSport.ba igrač lige, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

IME I PREZIME KLUB BODOVI
Tomislav Tomić Zrinjski  10
Elvir Koljić Krupa 8
Boban Đerić Vitez 6
Aladin Isaković Mladost 4
Emir Hodžurda Vitez 2

SportSport.ba, igrač lige, ukupan poredak:

ime i prezime klub BODOVI
Haris Mehmedagić  Sloboda  10
Tomislav Tomić Zrinjski  10
Jasmin Mešanović Zrinjski  10
Haris Duljević Sloboda 10
Siniša Dujaković Metalleghe  10

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi