Objavljen update Android aplikacije SportSport.ba

Tabele, rezultati, livestream, tekstualni prenosi, offline čitanje…

Objavljen update Android aplikacije SportSport.ba

SportSport.ba

Ovog vikenda objavljena je verzija 2.2.0 Android aplikacije portala SportSport.ba koja na vaš uređaj donosi većinu funkcionalnosti koje su dostupne kroz desktop platformu, pa i više od toga.

Ukoliko se tokom vikenda vaša SportSport.ba aplikacija nije automatski obnovila verzijom 2.2.0, obavezno uradite update. Uz niz grafičkih unaprijeđenja, te rješenja za bugove koji su isplivali u prvim mjesecima korištenja aplikacije, verzija 2.2.0 donosi neke sasvim nove sadržaje za više od 10.000 aktivnih korisnika naše nove Android platforme. 

Tabele, rezultati, živi prenosi

Najveći novitet jeste pristup tabelama, rezultatima i rasporedima svih značajnijih ekipnih sportskih takmičenja. Fudbal iz cijelog svijeta kroz sve nivoe takmičenja, košarka, rukomet, hokej, vaterpolo i niz drugih sportova pokriveni su sistemom naših tabela. 

Sistemu tabela i rezultata pristupate izborom kategorije “Tabele” u meniju. Na samom startu, preglednik vas pozicionira na izbor fudbalske lige prema državama, ali možete se vratiti korak nazad i odabrati i neki drugi sport.

Za više podataka u tabeli, npr. gol razliku ili kretanje na tabeli dovoljno je da svoj uređaj okrenete horizontalno.

Za fudbalske utakmice donosimo i dodatne statističke informacije kao i žive tekstualne prenose svih utakmica značajnijih liga, npr. Premiershipa, Bundeslige, Serie A, Primere, belgijske, češke, turske…

Ukoliko ne želite instalirati aplikaciju, cjelokupan sistem dostupan je i kroz browser, na desktopu ili na vašem mobilnom uređaju (m.sportsport.ba).

Za čitaoce koji ipak fokus imaju na domaćem fudbalu, na Android aplikaciji od verzije 2.2.0 donosimo i tekstualne prenose svih utakmica Premijer lige BiH, te 1. lige FBiH uživo, u jednakom obimu u kojem smo to do sada imali na desktop ili mobile browser platformi.

U vrijeme odigravanja utakmica, na naslovnici Android aplikacije pojaviće se blok sa rezultatima i utakmice možete pratiti u pojedinačnom prenosu (klikom na pojedinu utakmicu) ili kolektivno (klikom na kolo).

Video livestream

Press konferencije, izjave nakon utakmica, te pojedine utakmice koje se ne mogu pratiti putem TV porenosa do sada ste mogli pratiti na desktop ili mobile browser platformi, a od sada možete neometano pratiti i na Android aplikaciji.

Offline čitanje

Za korisnike koji nemaju konstantan pristup internetu omogućili smo i čitanje tekstova u offline modu. Od verzije 2.2.0 dovoljno je da otvorite naslovnicu aplikacije ili naslovnicu kategorije koja vas interesuje dok ste konektovani na internet i svim tekstovima sa te naslovnice moći ćete pristupiti i kasnije kada nemate wi-fi ili 3G pristup. 

U offline modu omogućen je i pristup tabelama i rezultatima koje ste otvarali dok ste bili konektovani na internet. Vodite računa da će se prikazati tabela koja je bila aktuelna dok ste je učitavali, te da je moguće da se u međuvremenu nešto i promijenilo.

U offline modu, naravno, nećete moći pristupiti vanjskim sadržajima, na primjer video klipovima sa YouTube i drugih servisa, a isključeno je i učitavanje fotografija kako aplikacija ne bi uzaludno trošila vaš dragocjeni protok.

Unaprijeđen pristup video sadržajima

U novoj verziji aplikacije odlučili smo ponuditi i rješenje najvećeg problema sa kojima su se suočavali korisnici aplikacije, a to je otežan pristup video sadržajima iz različitih izvora. Imajući u vidu da je nemoguće predvidjeti i unaprijed omogućiti preuzimanje sadržaja sa svih izvora na kojima pronalazimo video zapise, od sada uz svaki tekst sa video klipovima dajemo direktan link na kojem će se pokazati video. Ukoliko ne vidite video sadržaj na aplikaciji, sada ćete uz jedan klik imati pristup istom klipu kroz vaš browser.

Unaprijeđena pretraga

Klikom na ikonicu povećala na naslovnici možete pretražiti sve vijesti na portalu SportSport.ba, a uz raniju pretragu po ključnoj riječi ili kroz izbor lige, kluba ili igrača, od verzije 2.2.0 omogućili smo i brzu pretragu. Dovoljno je da samo počnete kucati naziv kluba ili igrača i pametni sistem će vam ponuditi ime koje ste vjerovatno tražili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Android aplikacija portala SportSport.ba je besplatna, podržana reklamama i može se preuzeti na: https://play.google.com/store/apps/details?id=sport.sport.ba. Naš tim već radi na novim sadržajima i u narednom periodu očekujte i dodatna unaprijeđenja aplikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.