SportSport.ba tim 6. kola Premijer lige
Velibor Đurić je obilježio 6. kolo Premijer lige

Izabrali smo najbolje

SportSport.ba tim 6. kola Premijer lige

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba izabrao je idealni tim kola.

Nevres Fejzić (Tuzla City) - Golman Tuzla Cityja dobro koristi minutažu koju je dobio nakon povrede Azira Muminovića. Tuzla City je gostovala u Zenici gdje je na Bilinom polju osvojila bod odigravši sa Čelikom bez golova. Imali su domaći nekoliko prilika, no Fejzić je sve udarce koji su išli u okvir gola uspio ukrotiti i zasluženo je našao svoje mjesto u timu kola.

Amar Beganović (Sloboda) - Nakon što je zbog tri žuta kartona propustio susret na Grbavici, kapiten Slobode se vratio u početni sastav. Na Tušnju je Sloboda slavila protiv Zvijezde 09 rezultatom 1:0, a Beganović je pružio partiju na svom nivou. Siguran u odbrani, opasan prema naprijed. Ništa drugo nije bilo ni za očekivati.

Slavko Brekalo (Čelik) - Čelik jna Bilinom polju remizirao sa Tuzla Cityjem (0:0). Zeničani su bili bolji, imali su veći posjed lopte i tražili su pogodak, no nisu uspjeli "zabiti". U odbrani su domaći bili sigurni, a posebno je bio raspoložen nekadašnji stoper Tuzla Cityja. Brekalo je iskoristio svoju priliku, unio je sigurnost u odbrambeni red Zeničana pa se zasluženo našao u timu kola.

Besim Šerbečić (Sarajevo) - Još jedna dobra partija mladog bh. reprezentativca. Iako je imao i manjih problema sa povredom, stisnuo je zube i pomogao je svom timu da dođe do pobjede u duelu sa Veležom. Upravo je Šerbečić pogodio za 1:1 i svojim pogotkom je probudio aktuelnog prvaka koji je malo potom "zabio" i za 2:1.

Slaviša Radović (Radnik Bijeljina) - Uz iskusnog Đurića najbolji igrač Radnika. Ovaj lijevi bočni je još jednom pokazao da se radi o sjajnom igraču koji svoje zadatke u oba smjera izvršava na najbolji mogući način. Tokom svih 90 minuta je prijetio golmanu Mladosti, pogodio je dvije prečke, a upisao je i asistenciju.

Miljan Govedarica (Zrinjski) - Slavili su Plemići u 6. kolu ubjedljivu pobjedu u duelu sa Borcem (4:0), a Govedarica je odigrao sjajnih 90 minuta. Asistirao je za pogodak kojim su Plemići "očepili" Borac, a stavio je i tačku na "i" u ovom susretu, odnosno pogodio je za konačnih 4:0.

Damir Šovšić (Zrinjski) - Kada igra Šovšić igra i Zrinjski. Tako je bilo i ovaj put. Veznjak plemenitog kova bio je raspoložen za igru, dirigovao je napadima svoje ekipe, a za dobru igru nagrađen je pogotkom i asistencijom.

Ivan Enin (Široki Brijeg) - Sjajni veznjak odigrao je još jednu dobru partiju. U sredini terena je najbitnija karika Širokog Brijega, pogotovo u defanzivnim zadacima. No, i prema naprijed zna biti opasan što je i pokazao u utakmici sa Plavim s Grbavice, a već u 2. minuti pogodio je za vodstvo svoga tima.

Velibor Đurić (Radnik) - Majstor ili ko zna zna, godine nisu bitne. Iako ih ima već 37, Đurić igrao kao mladić. Organizuje napade svoje ekipe, bodri i traspoređuje saigrače, a uz sve to još i pogađa. Radnik je sa 3:0 savladao Mladost, a hattrick je upisao Đurić.

Ermin Zec (Željezničar) - Nakon prvih 45 minuta djelovalo je da će Željezničar na Pecari pretrpjeti prvi poraz su sezoni. Vodio je Široki Brijeg 3:1, no Osim je na klupi imao Zeca. Istina, načetog povredom aduktora ali stisnuo je zube i režirao povratak svog tima. Asistirao je za 3:2, pa "zabio" za 3:3.

Haris Handžić (Sarajevo) - Utakmicu sa Veležom je počeo na klupi za rezervne igrače. No, Rođeni su nakon prvih 45 minuta imali prednost pa je Musemić povukao "asa" iz rukava. Ušao je Handžić u igru na početku drugog dijela, unio je živost u u prvom dijelu sterilni napad Sarajeva, a dobru igru krunisao je pogotkom za potpuni preokret aktuelnog prvaka i kasnije će se ispostaviti pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrač kola: Velibor Đurić (Radnik)

Trener kola: Hari Vukas (Zrinjski)

Top Komentari

mile90
kako nema niko iz vehleža, naljutit će se stočani, nevesinjci, podvelešci
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi