SportSport.ba tim 9. kola Premijer lige

Izabrali smo najbolje

SportSport.ba tim 9. kola Premijer lige

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba izabrao je idealni tim kola.

Tarik Abdulahović (Mladost) - Mladi golman Mladosti iskoristio je priliku s obzirom da se "jedinica" ekipe iz Kaknja nedavno povrijedila. U duelu sa Slobodom u kojem je njegova ekipa slavila 2:0 nije imao previše posla, no sve što je išlo prema golu ukrotio je, a bio je i siguran prilikom istrčavanja. Davao je dozu sigurnosti svom odbrambenom redu.

Samir Efendić (Tuzla City) - Već godinama važi za pouzdanog desnog boćnog, a u ovoj sezoni igra najbolji fudbal u karijeri. U derbiju protiv Sarajeva bio je na visini zadatka. U odvrani neprelezan, a prema naprijed opasan i zasluženo se našao u timu kola.

Tomislav Barbarić (Zrinjski) - Iskusni stoper Plemića odigrao je dobru partiju protiv Čelika. Komandovao je odbranom, u skoku bio dominantan, a uspio je i postići pogodak.

Dominik Kovačić (Široki Brijeg) - Na teškom gostovanju u Banjoj Luci Širokobriježani su uspjeli osvojiti bod. Kovačić je odigrao sjajno, pogotovo je svoj kvalitet pokazao od 50 minute kada su gosti igrali sa ighračem manje. Bio je neprelčazan i jedan je od najzaslužniji za osvojeni bod Širokog Brijega.

Dario Rugašević (Zrinjski) - Plemići su se bez problema obračunali sa Čelikom. Slavili su 3:0, a Rugašević je pružio dobru partiju. Istina, pomagla mu je i smušenost Čelikove odbrane, ali ponuđeno je iskoristio i upisao je dvije asistencije:

Kenan Horić (Mladost) - Za razliku od nekih prijašnjih susreta iskusni fudbaler je u duelu sa Slobodom igrao na poziciji zadnjeg veznog. I svoj posao je odradio maestralno, a sjajnu igru krunisao je i pogotkom.

Mehmed Alispahić (Željezničar) - Bez iskusnog veznjaka Amar Osim ne može zamisliti tim. A, na njegovo povjerenje Alispahić uzvraća dobrim igrama. U duelu sa Radnikom bio je na visini zadatka, a svoju dobru partiju krunisao je rijetko viđenim pogotkom u Premijer ligi.

Edo Vehabović (Velež) - Rođeni su uspjeli upisati prvu gostujuću pobjedu u sezoni. Rezultatom 2:1 su savladali Zvijezdu 09, a sjajnu formu i na ovom susretu jev potvrdio Vehabović. Dobru partiiju krunisao je pogotkom za 1:0.

Nermin Crnkić (Tuzla City) - Još jedna sjajna partija ofanzivnog fudbalera lidera premijerligaške karavane. Opasan kada god ima loptu, a protiv Sarajeva je bio nezaustavljiv. Odigrao je veoma dobru partiju i postigao pogodak kojim je zapečetio sudbinu aktuelnog prvaka.

Miljan Govedarica (Zrinjski) - Iz kola u kolo Govedarica pokazuje da Zrinjski nije pogriješio. Igra u dobroj formi, protiv Čeklika je bio rastrčan a dobru igru krunisao je i lijepim pogotkom.

Dražen Bagarić (Široki Brijeg) - Iako u ovoj sezoni Široki ne pruža partije kakve su se očekivale od ovog tima, robusni napadač pokazuje svoje kvalitete. I u Bnjoj Luci je pokazao klasu i postigao je pogodfak koji je Širokobriježanima donio zalata vrijedan bod.

Igrač kola: Nermin Crnkić (Tuzla City)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Milenko Bošnjaković (Tuzla City)

Top Komentari

rikiiii
Gdje Brandao?
3 0
SrcuDragaBojaPlava
Bagaric je strasan napadac
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti