Sprema se "najluđi" trenersko-igrački tandem u svijetu?
Foto: Instagram

Osvaldo se vraća na teren?

Sprema se "najluđi" trenersko-igrački tandem u svijetu?

Legendarni Diego Armando Maradona se vratio trenerskom poslu. "Mali zeleni" je pronašao novi angažman u domovini i, očekivano, u svom novom klubu je dočekan uz spektakl.

Pun stadion pozdravio je novog trenera Gimnasije iz La Plate, a Maradona će odmah morati krenuti u potragu za novim napadačem.

Danas italijanska novinska agencija ANSA prenosi da bi se Dani Osvaldo mogao vratiti iz penzije i potpisati upravo za Gimnasiju.

Argentinski klub je u potrazi za novim špicem nakon što se povrijedio Lautaro Chavez, a navodno bi rješenje mogao biti upravo 33-godišnji Osvaldo.

Iako njegovo fudbalsko umijeće nikada nije dovođeno u pitanje, Osvaldo je tokom karijere bio poznatiji po "vragolijama" van terena nego na terenu, a onda se sa 30 godina odlučio povući.

Odlučio je Osvalod da mu je dosta fudbala, da želi biti slobodan čak iako će to značiti da će imati manje novca. Bivši italijanski reprezentativac (rodom iz argentinske prijestolnice) se posvetio muzici, pokojem poroku i toliko željenoj slobodi, ali čini se da mu je ideja o povratku na teren i saradnji sa legendarnim Maradonom zagolicala maštu.

Kako o Maradoninoj osebujnoj ličnosti nije potrebno trošiti riječi, vrlo brzo bismo mogli dobiti izuzetno zanimljiv trenersko-igrački tandem...

Inače, Osvaldo je tokom karijere nastupao za Lecce, Atalantu, Romu, Fiorentinu, Espanyol, Juventus, Southampton, Huracan i Porto, a posljednji angažman je imao u Boci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti