Sprema se reorganizacija Druge lige FBiH: "Prijedlozi su stigli, Skupština daje konačnu odluku"
Šta će donijeti sjednica Skupštine. Da li će doći do promjena ili sve ostaje po starom?

Irfan Durić potvrdio za SportSport.ba

Sprema se reorganizacija Druge lige FBiH: "Prijedlozi su stigli, Skupština daje konačnu odluku"

Samir Mlaćo

Sredinom marta ove godine održana je redovna sjednica Skupštine NS FBIH.

Na istoj sjednici između ostalih Skupština NS FBiH ovlastila je Izvršni odbor NS FBiH da poduzme sve aktivnosti na pripremi prijedloga reorganizacije takmičenja Druge lige FBiH.

"Najbolje bi bilo da imao dvije Druge lige, da li bi se radilo o regionalnoj podjeli ili bi kantoni bili izmješani u obje lige još uvijek nije jasno, tek će se u budućnosti razmatrati različiti prijedlozi... Gledajte, mi sada u drugim ligama imao sigurno 50 ili 60 posto klubova koji ispunjavaju uslove, infrastrukturne i ostale, ali imamo i neke klubove koji su ispod svakog minimuma ozbiljnosti", kazao je tada u razgovoru za SportSport.ba predsjednik NS FBiH Irfan Durić.

U međuvremenu nove sezone su Drugoj ligi Sjever, Centar, Zapad i Jug  počele, da nije poznato da li će do reorganizacije i doći. SportSport.ba je ponovo kontaktirao predsjednika Durića koji je bio veoma konkretan i oktrio je nove detalje vezane za ovu temu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Svi kantoni su dali svoje prijedloge i mišljenje prema Takmičarskom organu, te je sada ostavio završni dio kako bi to trebalo da izgleda. Sada će se pripremati materijali za Skupštinu Saveza koja će se održati u martu. Skupština  mora da prihvatili ili odbaci prijedlog. Mi ćemo ići sa dva prijedloga tako da imamo alternativu. Vidjet ćemo kako će to ići", istakao je Durić.

Top Komentari

Gari Garinča
Vrijeme ti je da se udaljiš iz saveza, u svim segmentima savez nikad nije bio na nižim granama.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi