Put do Izačića kao prava avantura: Nogometaši Iskre slavili pobjedu i zabrinuli odgovorne

Bugojanci su sada na trećem mjestu

Put do Izačića kao prava avantura: Nogometaši Iskre slavili pobjedu i zabrinuli odgovorne

Samir Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre hit su nove sezone Druge lige Zapad. Bugojanci su danas u okviru 10. kola savladali u gostima Borac iz Izačića 2:1, te došli na treću poziciju sa bodom zaostatka za NK Travnik i FK Vitez i realnim šansama da se vrate u Prvu ligu FBiH.

Izabranici Safeta Kmetaša tako su upisali četvrtu pobjedu u nizu, a treba istaći da su sa pripremama počeli tek desetak dana uoči sezone, prepušteni sami sebi. Iskra je klub bez Uprave, a odgovorni u gradu gotovo nikako i ne dolaze na utakmice kluba koji je mnogo cijenjen u bivšoj Jugoslaviji.

Danas je to ipak klub koji je dosegao samo dno, a to pokazuje i najnoviji slučaj. Naime, maloborojna ekspedicija Iskre sa tek 14 nogometaša krenula je na daleki put u Izačić (udaljenost Bugojno - Izačić u jednom smjeru oko pet sati) rano jutros, te na meč stigla u 13 sati, samo pola sata prije meča.

Bugojanci su odmah istrčali na teren, obukli dresove, te savladali svog rivala, a zanimljivo da su se vozili u mini busu čija je ispravnost veoma upitna, budući da je isti bio prava atrakcija na cesti (prestizao ga je čak i traktor).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

I pored svih blago rečeno nedaća, nogometaši Iskre predvođeni stručnim štabom koji čini Safet Kmetaš, Asmer Mašić, te Nusret Peco, upisali su pobjedu i vjerovatno zadali brigu bugojanskim vladarima sporta i odgovornim ljudima u gradu, koji su ih poslali onako kako vjerovatno ne bi poslali ni vlastitu djecu, te im u svojim glavama upisali siguran poraz.

Odgovorni, ako imaju imalo obraza, u što iskreno sumnjamo, trebali bi se oglasiti već sutra, te navijačima kluba odgovoriti na brojna pitanja. Ili bar uputiti izvinjenje onima koji sa ponosom nose dres kluba i donose bodove sa 'vrućih' gostovanja, dok oni već godinama planski uništavaju klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti