Spreman za povratak u elitu: Lord ponovo u ligi petice?
EPA

Nakon sjajne sezone u norveškom klubu

Spreman za povratak u elitu: Lord ponovo u ligi petice?

E. Ganibegović

Danski napadač Nicklas Bendtner, koji je trenutno član Rosenborga, mogao bi svoju karijeru nastaviti u Francuskoj.

Naime, kako prenosi L'Eqipue, Lord se nalazi na meti Bordeauxa, koji traži pojačanje u napadu. Francuski tim je od početka januarskog prijelaznog roka u potrazi za centaforom, ali nakon što su im izmakli Diafra Sakho, Aleksandar Mitrović i Martin Barithwaite, oni su se okrenuli dovođenju danskog internacionalca.

Ovaj 29-godišnjak je trenutno član Rosenborga, no nakon sjajne sezone i 19 postignutih golova u 29 utakmica Bendtner se želi vratiti nogometu na višoj razini.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Lord je igrao za Arsenal, Juventus i Wolfsbrug, ali nije ostavio značajan trag u tim klubovima, a jedan od razloga je također njegov nesportski život.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Danac iza sebe ima sjajnu sezonu u norveškom klubu sa kojim je osvojio naslov prvaka i bio najbolji strijelac lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi