Trener Rosenborga uspoređuje Šerbečića sa legendom Manchester Uniteda

Hvali mladog bh. stopera

Trener Rosenborga uspoređuje Šerbečića sa legendom Manchester Uniteda

Mladi Besim Šerbečić, koji se našao na popisu Roberta Prosinečkog za duele protiv SAD-a i Meksika, skrasio se u Norveškoj. Iako su bh. fudbalera ove zime u svojim redovima željeli vidjeti još neki klubovi, ponuda koju je poslao Rosenborg je očigledno bila najprimamljivija.

Sa slavnim norveškim klubom 19-godišnji Šerbečić je potpisao četverogodišnji ugovor, a Radnik je za ustupanje ugovora inkasirao i određenu sumu, čiji iznos je ostao u domenu profesionalne tajne. 

U Rosenborgu su uvjereni da su dovođenjem Šerbečića napravili odličan potez, a trener ovog kluba Kare Ingebrigtsen ga je čak usporedio i sa nekadašnjim defanzivcem Manchester Uniteda Nemanjom Vidićem.

"Šerbečić je brži nego što je Vidić bio u toj dobi. Trenutno nije na nivou na kojem je bio on i ne znamo da li će ikada biti, ali ono što smo dosad vidjeli govori nam da se radi o vrlo interesantnom igraču. Mislimo da je Šerbečić poboljšana verzija mladog Vidića", kazao je trener Rosenborga.

Šerbečić će u Rosenborgu dijeliti svlačionicu sa Nikcklasom Bendtnerom, kontroverznim napadačem koji je u karijeri nastupao za brojne evropske klubove poput Arsenala, Wolfsburga i Juventusa.

Podsjećamo, u Norvešku je nedavno iz Premijer lige BiH stigao i Amer Ordagić. Donedavni član Slobode će u budućnosti braniti boje Branna.

Top Komentari

Kai Kaii
ja neznam ko moze ove gluposti pricati i pisati , pa ako je slucajno brzi to nista ne znaci ima jos 20 drugih stvari gdje je Vidic bolji . Ovo je najveca glupost sto sam cuo u zadnjih 10 godina
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi