Spremite se za spektakl! Određeni termin i mjesto odigravanja Superclasica
Nakon mnogo turbulencija i problema, najzad je došlo vrijeme da Boca i River saznaju vrijeme i mjesto svog sljedećeg susreta

Revanš finala Copa Libertadores će konačno biti odigran

Spremite se za spektakl! Određeni termin i mjesto odigravanja Superclasica

Veliki rivali River Plate i Boca Juniors konačno su saznali vrijeme i mjesto odigravanja revanš utakmice finala Copa Libertadores.

Kao što se tokom dana već najavljivalo, domaćinstvo popularnog Superclasica dobio je Madrid, a utakmica će biti odigrana na stadionu Santiago Bernabeu i to 9. decembra s početkom u 20:30 sati po centralnoevropskom vremenu.

Madrid je u utrci za domaćinstvo ove izuzetno važne utakmice slavio ispred Miamija i Dohe, koji su se spominjali kao potencijalne destinacije.

Ovu vijest donio je madridski AS, koji je napisao da su čelnici FIFA-e, CONMEBOL-a i Fudbalskog saveza Španije postigli dogovor i da više nema nikakve dileme da će se meč Rivera i Boce igrati u Madridu. Očekuje se da zvanična potvrda ove vijesti stigne u petak.

Na području Madrida živi 71.000 registrovanih Argentinaca, interes za utakmicu je ogroman pa se očekuje pravi spektakl koji će dodatno 'začiniti' to što se praktično kreće od nule, jer u Copi Libertadores ne vrijedi pravilo gola u gostima.

Podsjetimo, prvi meč Boce Juniors i River Platea odigran na La Bomboneri završen je rezultatom 2:2.

Top Komentari

arameka
Koja je svrha igrati dvije finalne utakmice i to još s tim debilnim pravilom gola u gostima? Nema logike, zašto se prva utakmica uopće igrala ako ne važi pravilo gola u gostima, jedno isključuje drugo, dakle ako nema revanša igra se jedna utakmica (kako bi svako finale bilo kojeg takmičenja i trebalo da se igra po pravilu) a ako imaju dvije utakmice svrha i jeste pravilo gola u gostima debili glupi
22 41
madr1dist4
Najljepši stadion na svijetu
25 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti