Nestvaran meč u Londonu i tragedija Liverpoola s dva igrača manje u 96. minuti

Nevjerovatan poraz Redsa

Nestvaran meč u Londonu i tragedija Liverpoola s dva igrača manje u 96. minuti

Midhat Šljivak

Tottenham je savladao Liverpool s 2:1 u derbiju 7. kola engleske Premier lige. Redsi su imali dva igrača manje, bili su blizu boda, ali poreženi autogolom Matipa u 96. minuti meča.

Nevjerovatan meč u Londonu odigrali su Tottenham i Liverpool. Bila je to revija žutih i crvenih kartona, a Redsi su na kraju ostali bez boda autogolom Matipa u 96. minuti meča.

Prvo poluvrijeme ovog meča donosi istinski spektakl i brojne šanse s obje strane. Vicario je spašavao Tottenham u dva navrata, a zatim u 26. minuti Redsi ostaju s igračem manje nakon što je Jones dobio direktan crveni karton.

I s igračem manje Liverpool je opasan. Poništen im je gol u 34. minuti, da bi dvije minute kasnije Tottenham stigao do vodstva. Odličnu akciju završava Son za prednost Spursa od 1:0.

Liverpool je na odmor ipak otišao s neriješenim rezultatom. U četvrtoj minuti nadoknade Cody Gakpo je pogodio za 1:1.

U nastavku meča potpuna ofanziva Spursa. Sijevalo je pred golom Liverpoola, ali je Alisson fenomenalan na golu.

Oglasi

Još jedan ozbiljan problem Redsima stiže u 70. minuti. Diogo Jota bespotrebno pravi prekršaj za drugi žuti karton i morao je i on ranije pod tuš.

Liverpool je ostao s devet igrača na terenu, a Jurgen Klopp je zbog toga odlučio što više pojačati defanzivnu liniju u posljednjih 15-ak minuta meča.

Uspješno se Kloppov tim branio sve do 96. minute. Porro ubacuje loptu, a nespretni Matip pogađa vlastitu mrežu za trijumf Spursa od 2:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 7. kolo:

Tottenham - Liverpool 2:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Opa sudije u Engleskoj max level...prvo Unitedu cist penal ne sudit,pa ovo Liverpoolu ma dobro to ide
4 1
user1645049105
Znaci u prevodu da Liverpool nije dobio 2 crvena satrao bi ih.Liverpool ozbiljna ekipa ove godine.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi