Pep Guardiola se već večeras oprostio od jednog trofeja

Liga kup

Pep Guardiola se već večeras oprostio od jednog trofeja

Edmir Škorić

U srijedu su odigrane utakmice prve runde engleskog Liga kupa, a favoriti su uglavnom bili sigurni, izuzev Manchester Cityja, koji je ispao, ali je i imao najteži zadatak od svih.

Liverpool je u okršaju sa bivšim premierligašem Leicesterom slavio sa 3:1 i to nakon preokreta. Jurgen Klopp očekivano je šansu dao igračima koji u Premiershipu ove sezone manje igraju, ali je njegov tim svejedno došao do trijumfa.

McAteer je u 3. minuti doveo goste u vodstvo, no u nastavku preokret Redsa. Prvo je Gakpo izjednačio, a potom Szoboszlai u 70. donosi pobjedu domaćoj ekipi. Mađar je ušao samo pet minuta ranije umjesto Gravenbercha. Diogo Jota je u samoj završnici pogodio za 3:1.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1707126719621050514[/twitter]

Arsenal je na gostovanju kod Brentforda došao do pobjede rezultatom 1:0. Reiss Nelson je bio jedini strijelac u osmoj minuti.

Oglasi

Zanimljiv je bio duel Chelseaja i Brightona, a ekipa Plavaca slavila je sa minimalnih 1:0. Konačan rezultat postavio je Nicolas Jackson u 51. minuti. Iako je bilo dosta šansi na obje strane, na kraju je na Stamford Bridgeu viđen samo jedan gol.

West Ham se patio kod niželigaša Lincolna, a ipak došao do pobjede golom Součeka u 70. minuti. U Birminghamu Aston Villa je u premierligaškom derbiju ugostila Everton, koji je slavio sa 2:1. Strijelci za goste iz Liverpoola bili su Garner i Calvert-Lewin.

Fulham je bio bolji od Norwicha sa 2:1, dok je Bournemouth sa 2:0 savladao Stoke, a Blackburn u najefikasnijem duelu večeri sa 5:2 dobio Cardiff.

Nešto kasnije počeo je duel Newcastlea i Manchester Cityja, koji se smatrao derbijem večeri. Pep Guardiola je poput mnogih trenera u Premier ligi pravio rotacije u timu, a to ga je na kraju koštalo.

Newcastle je došao do pobjede rezultatom 1:0 i plasirao se dalje, a jedini gol je dao Alexander Isak u 53. minuti. Pep Guardiola želi sve trofeje sa Cityjem, ali jedan je već otpisan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1707126183161106487[/twitter]

U utorak navečer Manchester United je savladao Crystal Palace sa 3:0, Burnley je sa 4:0 slavio u Salfordu, dok je Wolverhampton ispao od Ipswicha koji j ebio bolji sa 3:2.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Najjači su mi ovi navijači sedmični jedne sedmice za real druge Barca treća City pa malo Borussija....
0 0
DOKTOR_GAZ_
Mora nesto NEBITNO i AR567AL UZETI..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi