"Sramim se zbog onoga što u PSG-u radimo Messiju"

Lizarazu smatra da se tako ne tretira velika zvijezda

"Sramim se zbog onoga što u PSG-u radimo Messiju"

Edmir Škorić

Bivši francuski reprezentativac Bixente Lizarazu rekao je da se srami načina na koji su Lionela Messija tretirali u PSG-u.

Rekao je da Argentinac zaslužuje više poštovanja nakon što su se navijači u subotu zviždali aktuelnom osvajaču Svjetskog prvenstva s Argentinom.

Messi je prethodno suspendovan na dvije sedmice nakon što je Argentinac bez dopuštenja otputovao u Saudijsku Arabiju, ali mu je kazna smanjena nakon što se izvinio u videu.

Messi se vratio u početnu postavu PSG-a u utakmici Ligue 1 protiv AC Ajaccia u subotu, ali odluka se nije svidjela mnogim navijačima francuskog prvaka, koji su superzvijezdu izložili zvižducima kada je njegovo ime objavljeno uoči utakmice.

Jasne su naznake da bi 35-godišnjak mogao napustiti klub na kraju sezone, kada mu istekne ugovor.

"Sramim se načina na koji tretiramo Messija", rekao je Lizarazu u francuskom nogometnom programu Telefoot.

Oglasi

“On nema katastrofalnu sezonu; postigao je 15 golova i upisao 15 asistencija (u Ligue 1). Da, od Svjetskog prvenstva, palo je, naravno. Ali mi govorimo o najboljem ili jednom od najboljih igrača u povijesti. Ne možemo ga tretirati kao običnog igrača", dodao je Lizarazu.

Jedan od najboljih lijevih bekova svoje generacije proslavio se kao igrač Bayerna s kojim je osvojio Ligu prvaka, dok je sa reprezentacijom Francuske bio svjetski i evropski prvak.

Bio je član čuvene generacije Trikolora koja je 1998. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, da bi dvije godine kasnije uzela i Euro. Sa Bayernom je 2001. godine uzeo Ligu prvaka, dok je igačku afirmaciju stekao u Bordeauxu s kojim je izgubio finale tadašnjeg Kupa UEFA.

Iako je igrao za Francusku Lizarazu je porijeklom iz Baskije gdje trenutno i živi te uglavnom vrijeme provodi u prirodi u društvu svojih prijatelja.

Bavi se planiranjem i biciklizmom, nakon što se jedno vrijeme bravio borilačkim sportovima. Svojevremeno je i postao prvak Evrope u jiu-jitsu plavi pojas. Bilo je to 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lizarazu je 15 godina u braku sa Claire Keim s kojom je oformio i porodicu, zajedno imaju 14-godišnju kćerku kojoj su dali ime Uhaina.

Tokom karijere vrsni lijevi bek je osvojio čak 18 trofeja sa Bayernom, a u dva navrata je biran u UEFA-in i FIFA-in tim godine što dovoljno govori kakav je bio igrač posebno jer je u njegovo vrijeme konkurencija bila poprilično žestoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi