Mbappe je već prekrižen, no Messi ima žestoku konkurenciju u druga dva igrača u bici za Zlatnu loptu

Tako smatra Bernardo Silva

Mbappe je već prekrižen, no Messi ima žestoku konkurenciju u druga dva igrača u bici za Zlatnu loptu

E. Ganibegović

Lionel Messi ima dobre šanse da osvoji i osmu Zlatnu loptu, no na tom putu ima žestoku konkurenciju.

Nakon što je Argentina u decembru podigla pehar namijenjen prvaku svijeta odnosno osvajaču Svjetskog prvenstva, Lionel Messi je izbio na prvo mjesto liste kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Omaleni fudbaler PSG-a vodio je Argentinu do treće u historiji titule prvaka svijeta i igra sjajnu sezonu, no nije jedini koji pretenduje na najvrijedniju individualnu nagradu.

Fudbaler Manchester Cityja, sjajni Portugalac, Bernardo Silva, istakao je da su mu konkurencija Haaland i Vinicius, a Mbappea je već otpisao.

"Za sada moram reći Messi jer je osvojio Svjetsko prvenstvo, ali ako Manchester City osvoji Ligu prvaka, onda moram istaći Haalanda. 

Oglasi

Ako Real Madrid osvoji takmičenje, kandidat je Vinicius Junior, koji je imao nevjerovatnu sezonu. Morat ćemo da sačekamo kraj sezone da vidimo ko će pobijediti u preostalim takmičenjima.

To je borba između 3-4 igrača. Mbappe je izgubio finale Svjetskog prvenstva, on će također biti gore, ali neće pobijedit", rekao je Silva, prenose francuski mediji.

Lionel Messi je na 38 utakmica ova sezone u svim takmičenjima postigao 20 golova i podijelio 19 asistencija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Erling Haaland je na 47 mečeva postigao čak 51 pogodak uz osam asistencija i on će bez sumnje osvojiti Zlatnu kopačku.

Vinicius Junior je nastupio na 51 utakmici i ima 23 gola i 21 asistenciju u dresu Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi