Sramotan poraz Holandije, Turska remizirala sa Latvijom

Kvalifikacije za EP, grupa A

Sramotan poraz Holandije, Turska remizirala sa Latvijom

Holandska nogometna reprezentacija priredila je pravu blamažu svojim navijačima, nakon što je večeras u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od selekcije Islanda sa 2:0.

Domaći Island u vodstvo je došao dosta sretno nakon deset minuta igre, kada je s bijele tačke bio siguran Sigurdsson, koji je nakon pola sata uspio postići još jedan pogodak i postaviti konačan rezultat koji je njegovu selekciju doveo na prvo mjesto grupe A. 

Izabranici turskog selektora Fatiha Terima ni u trećoj utakmici nisu ostvarili pobjedu, a ovaj put podijelili su bodove sa Latvijom (1:1).

Turska je povela u 47. minuti susreta, nakon što je topovskim udarcem sa 35. metara Kisa matirao nemoćnog golmana Koļinka, ali vodstvo gostiju nije dugo trajalo. U 54. minuti nakon dosuđenog jedanaesterca Latvija postiže izjednačujući pogodak, a siguran realizator s bijele tačke bio je Sabala.

Do kraja utakmice bilježimo nekoliko šansi na obje strane, alli promjene rezultata nije bilo.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, grupa A:

Island - Holandija 2:0 (Sigurdsson 10., 42.)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Latvija - Turska 1:1 (54. Sabala, Kisa 47.)

Kazahstan - Češka 2:4 (Logvinenko 84.,90. / Dockal 13., Lafata 44., Krejcl 56., Necid 88.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.