Sramotan poraz južnoameričkog fudbala: Novac je najvažniji, a za navijače nikog nije briga

Na njih niko ne misli

Sramotan poraz južnoameričkog fudbala: Novac je najvažniji, a za navijače nikog nije briga

Endin Čaušević

Naredne nedjelje na Santiago Bernabeu se igra dugo očekivani revanš finala Cope Libertadores između Rivera i Boce.

Vjerovatno najveći derbi na svijetu trebao se igrati još prije sedam dana, ali je sve odgođeno zbog napada navijača Rivera na fudbalere Boce. Monumental je bio ispunjen do posljednjeg mjesta i navijači su nekoliko sati čekali početak meča, ali ostali su razočarani kada je saopšteno da se utakmica neće igrati.

Iako se vjerovalo da će se revanš igrati na Monumentalu na kraju su igrači Boce poručili da ne žele igrati na Riverovom stadionu. COMENBOL je tada napravio potez koji je razočarao argentinsku javnost jer je odlučeno da će se ovaj meč igrati u Španiji i to na Santiago Bernabeu.

Mnogi su poručili da je ovo poraz za argentinski, ali i južnoamerički fudbal jer je zbog novca odlučeno da se prvak ovog kontinenta odluči u Evropi. Novac je veliki problem i za navijače iz Argentine jer moraju izdvojiti ogromnu sumu ukoliko žele biti na Bernabeu naredne nedjelje.

Odlučeno je da će navijači oba kluba imati po 5.000 ulaznica, 20.000 će biti za Argentince koji žive u Španiji, 6.000 ide sponzorima, a čak 40.000 će se naći u slobodnoj prodaji. Očito je da prioritet nisu navijači iz Argentine koji moraju izdvojiti nevjerovatnih 1.800 funti za put do Madrida. Zaista sramotno.

Top Komentari

lintus
Ti isti navijaci su ih otjerali u Madrid
32 7
arameka
Bezobrazluk Rivera se nastavlja, prvo ih njihovi navijači odnosno huligani naguze i naprave sranje da bi kasnije rekli mi nećemo igrati na Bernabeu. Jednostavno vratit istom mjerom i suspendovati i klub i stadion i registrovati službeni rezultatom pobjedu Boce i dodijeliti zasluženo ljudima trofej!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije